Завантаження ...

Особливості святкування цікавих свят

У світі відзначається безліч невідомих нам свят. Та дуже цікаво з ними знайомитись, вивчаючи погляди на життя та культуру населення Земного шару.

Є такі цікаві свята сьогодні, які можуть здатися незвичайними, але вони мають унікальні традиції та ритуали, що викликають захоплення. Та щоб зрозуміти їх сутність, достатньо відвідати календар свят, де буде зазначено, що за  свято сьогодні та при яких обставинах воно зародилось. Як показує практика, їх не одне, тому кожен знайде свій власний привід цікаво провести вечір.

Які особливості святкування цікавих свят?

Будь-який празник можна провести незвичайно та тематично. Та чим більше обрядовості, тим більш незвичайною стане подія. Це запам’ятовується, це надихає на нові думки та дає можливість поринути у нові відчуття. Та щоб дізнатися, яке сьогодні свято, достатньо відвідати сайт з щоденним переліком подій та пояснень до них. 

eEdfBkzaWiOQlSqJD34H-AMon1H7X3BXqHbGlJhffG5GfNGsNB-ONL4Qho2irQziYkp-bj-i-cqnstszGO6FpOpP6T4oTDKVpnnIuFZL7WB5gH0DCgDHHKWbVV7zIZp2qO6K_ixyufC_gMhzRmSzMjE

Вже давно відомі, та досі отримують значну зацікавленість, такі незвичайні для українців дні:

Ла Томатина в Іспанії

Це свято відбувається в маленькому містечку Буньйол у Іспанії в останню середу серпня. Ла Томатина - це битва томатами, під час якої учасники кидають один в одного перезрілими помідорами. Празництво включає музику, танці, паради і, звичайно ж, багато томатів!

Холі в Індії

Холі, відоме також як «свято кольорів», відзначається в Індії в кінці зими, на початку весни. Під час заходу люди кидають один в одного кольоровим порошком і водою, символізуючи радість та життєрадісність. Подія також є символом прощення та відродження.

День мертвих в Мексиці

В Мексиці відзначають День мертвих з 31 жовтня по 2 листопада. Це не сумна зустріч, а радісне відзначення життя тих, хто вже пішов з цього світу. Празництво наповнене яскравими костюмами, музикою, танцями та спеціальними стравами.

День Святого Патріка в Ірландії

17 березня ірландці святкують День Святого Патріка, захисника країни. Це день, коли все вкривається зеленим: одяг, їжа, навіть річки і будівлі. У цей день проходять паради, відбуваються музичні концерти і, звичайно, люди відвідують паби, щоб випити келих традиційного ірландського пива.

QnlduVig28AQty03TEfqlrxyQNL8zzigjqrgsJtmaeZMiDrHrUI-OK2U9z08kP5TUuRl-LV8VPlXGjHRZO4hhb6YIKLgcoXPBgsM-GOD5RGT_c-YEVpqNmtguozp8F2es8esXibrUc7wadXSeIj9YfY

Кожен, хоча б раз хотів побувати в такі дні в тій чи іншій країні, щоб побачити та зануритись в атмосферу заходу. Тому прихильники подорожей доволі часто дивляться календар подій, що наближаються, в країні, куди планується подорож.

А які в Україні свята відзначаються не так, як в інших країнах?

Розглянемо яскравий приклад та для всіх відомий та значущий празник – Новий рік. При цьому способи святкування однієї й тієї ж самої події відрізняються через кілька факторів. По-перше, це залежить від культурних традицій та історії кожної окремої країни або регіону. По-друге, впливом на формування святкування є релігія, що переважає у більшості народів. По-третє, географічне положення та клімат також мають велике значення, оскільки вони впливають на характер і формат заходу. По-четверте, глобалізація і взаємний культурний обмін між народами також впливають на те, як празники відзначаються в різних частинах світу.

bWB5cQgx30GJt--XQ0SqtNUSSBMgUi6zfxT-g6N1maWNY6QVV7-3PV8XaeX9N4JzuEulSI0h870qNfViDujUldaDiSDeh-TzuqtSNx0eS5s4xIPD12nbe0rx8CG9hMGacrHjg4YKhwlUlB9i7GniA7Y

Якщо говорити про Новий Рік, то способи його відзначення та дати свята значно варіюються. Наприклад:

  • В Австралії, де літо починається в грудні, святкування Нового року часто включає пляжні вечірки.
  • У Японії Новий Рік — це час для сімейних зборів, відвідування храмів і спеціальних ритуалів.
  • У Нідерландах традиційно плавають у холодній воді, а потім варять слем – новорічний напій з молока з цукром, корицею та іншими прянощами.
  • А в Італії багато людей у Новорічну ніч кидають старі речі з вікон, символізуючи відмову від старого та початок нового.
  • У Китаї ж святкують Новий Рік за місячним календарем, і він відомий, як Чуньцзе або Китайський Новий Рік, є одним з найважливіших у китайському календарі, що супроводжується великими парадами, фейєрверками та подарунками.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: