Завантаження ...

Як купити і встановити двигун на мінітрактор та іншу мототехніку

У цьому матеріалі ми розкриємо основні деталі, які відносяться до принципів купівлі, монтажу та обкатки моторів на мототехніку.

Нарівні з шасі та кузовом двигун на мінітрактор вважається основним вузлом самохідної сільгосптехніки. Тому до питання його заміни після капітальної поломки варто поставитися серйозно. Це ж можна сказати про ґрунтовну модернізацію або самостійне складання трактора під фермерські потреби.

Як встановити і вперше запустити двигун на мінітракторі

Під час встановлення двигуна на мінітрактор важливо точно розмістити силовий агрегат на остові техніки. Як правило, ДВЗ фіксується на напіврамі передньою стороною до брусу і тильною - до остову. Перед початком робіт переконайтеся, що у вас є всі запчастини для створення надійного антивібраційного кріплення.

Як встановити і вперше запустити двигун на мінітракторі

Фронтальною частиною двигун на мінітрактори китайського виробництва кріпиться через передню підвіску. У ній функцію гасителя вібрації виконує амортизатор. Механіки вказують на те, що закладка металевих пластинок у зону верхньої плити допомагає посилити антивібраційний ефект.

Після завершення монтажу можна приступати до підготовки першого пуску двигуна на мінітраторі. Перед увімкненням перевірте, чи достатньо за об'ємом у систему залито таких технічних рідин:

  • пального;
  • масла в картері;
  • охолоджувальної рідини.

Також потрібно переконатися, що вал відбору потужності вимкнений, а важіль КПП переведений на нейтральну швидкість. Після цього можна підключити акумулятор і завести мотор на мототехніці.

Двигун на мінітракторі необхідно обкатати на умовах, заявлених у керівництві до моделі. Процедура обов'язково передбачає прогрів на холостому ходу з поступовим збільшенням оборотів (тривалість сеансу від 15 хвилин)

Вибір мотора на мототехніку

Вибір мотора на мототехніку

Щоб купити сумісні мотори на мототехніку будь-якого типу в https://tata-agro-moto.com, вивчіть технічний паспорт машини. Порівняйте наведені в ньому характеристики з тими, що вказані в табличці ДВЗ. Хороший асортимент силових агрегатів на міні- і мототрактори, мотоблоки, скутери тощо представлений на сайті інтернет-магазину TATA AGRO-MOTO. Цей магазин працює з прямими поставками двигунів на міні-трактори і запчастин, пропонує вигідні ціни і підтримує доставку Новою Поштою.

При підборі мотора на мототехніку першочергову увагу приділіть таким показникам:

  • потужність (у кВт або к. с.);
  • максимальний обертальний момент;
  • тип за споживанням пального (дизельний або бензиновий);
  • витрата пального;
  • параметри вихідного вала мотора на мототехніку;
  • вага і габаритні розміри під посадкову область;
  • тактність, робочий об'єм циліндрів.

Дані про мотор на мототехніку, які наводять виробники, не завжди відповідають дійсності. Особливість цієї інформації в тому, що показники трохи завищені через проведення перевірочних замірів в оптимальних умовах. Тому рекомендуємо проконсультуватися з продавцем або зробити вибір мотора на мототехніку, орієнтуючись на відгуки від покупців.

Автор: Новіков Олександр Сергійович (експерт Tata-Agro-Moto).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: