Завантаження ...

Якими бувають блоки живлення 12 В для світлодіодів

Блок живлення 12в для світлодіодів – це трансформатор напруги, завдяки якому споживач може отримати відповідний струм після підключення його до стандартної побутової розетки.

Щодо особливостей конструкції, він буває герметичним або відкритим, напіввідкритим. Це потрібно враховувати, замовляючи елемент для використання у певних умовах.

Вартість пристосування, у тому числі, залежить від:

  • матеріалу, з якого виготовлений корпус;
  • ступеню захисту;
  • напруги;
  • потужності.

Попереднє визначення необхідних параметрів дозволить придбати модель, не переплативши за зайвий функціонал.

блок живлення з 220 на 12 вольт

Напруга

Знижувальні трансформатори популярні серед споживачів. Але найчастіше вони запитують про блок живлення з 220 на 12 вольт. Це зумовлено тим, що виробники найчастіше пропонують модулі з лед стрічками, які працюють саме від постійного струму 12 В.

Такі пристосування здатні забезпечити зниження напруги в діапазоні від 180 до 240 В до рівня, який потрібен. Отримання постійного показника є необхідною умовою для того, щоб діодні стрічки безперебійно працювали, тривалий час не виходили з ладу.

Потужність

На точну величину параметру впливає сумарна потужність модулів, лед стрічки. Тобто усіх приладів освітлення, що підключені до джерела живлення 12 В. Тому вибирати трансформатор варто, лише підрахувавши потужність усієї системи ілюмінації.

Модель може мати параметр, який варіюється від 5 до 2 000 Вт. Але фахівці не рекомендують навантажувати її максимально. Потрібно залишати запас потужності до 20-25%. Це необхідно, щоб трансформатор не перегрівався. Якщо він буде нижче 10%, це може призвести до виходу приладу з ладу.

Особливості розміщення

Розташування блоку живлення для світлодіодної стрічки 12в – важливий момент. Варто слідкувати, щоб присутні в корпусі пристосування вентиляційні отвори не закривалися або не розташовувалися поруч з джерелом тепла, включаючи сам освітлювальний пристрій.

Завдяки отворам в корпусі відбувається пасивне охолодження елементів. В більших моделях виробники передбачають активне охолодження. Вони оснащені вентилятором, що додатково зменшує габарити, але підвищує потужність пристрою.

З яких би матеріалів не був виготовлений корпус, прилад не рекомендується експлуатувати, якщо температура повітря перевищує +50 °C.

Захист

Використовувати трансформатор з 220 на 12 вольт для світлодіодних ламп можна в закритих будівлях і у вуличних умовах. Для вулиці потрібно вибирати моделі, добре захищені від вологи з пилом. За потреби, знайти конструкцію вийде навіть таку, що працюватиме при надмірній вологості і в надто несприятливих погодних умовах.

Для виготовлення негерметичних виробів (IP20, 33) використовуються пластик або метал. Вони придатні до монтажу в закритих приміщеннях, окрім санвузла, адже захист від проникнення вологи відсутній.

Герметичні пристосування (IP66) – насамперед вуличний варіант, адже зовсім не бояться вологи. Тепло, яке йде від виробу, не накопичується. А от напівгерметичні (IP54) можна встановлювати скрізь. Але важливо, щоб на них не потрапляла вода.

Окремо виділяють також розеткові адаптери в пластиковому корпусі, оснащені шнуром живлення. Використовувати їх можна виключно в сухих кімнатах.

При створенні блоків живлення на 12 вольт виробники використовують тільки якісні елементи. Перед тим, як вироби надходять у продаж, вони проходять різні випробування. Найдорожчими моделями можна керувати дистанційно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: