Завантаження ...

Лазерна різка труб від Gruar

Різання труб і профілю традиційними методами (газове зварювання, механічне оброблення, абразивно-відрізний спосіб) виправдовує себе тільки у випадках, коли треба виконати базові операції — наприклад, просто відрізати шматок труби потрібної довжини. Для складних процесів (включно з 3D-обробленням) була винайдена лазерна різка труби

Компанія Gruar пропонує широку низку послуг з металообробки, до яких входить лазерна різка профільних труб, виготовлених із різних матеріалів: алюміній, чорна та іржостійка сталь, латунь, титан тощо.

Як працює технологія лазерного різання

Порізка металевих труб за допомогою лазера — це інноваційна технологія, яка відкрила нові можливості в галузі металообробки, особливо коли мова йде не тільки про вироби зі сталі, а й про м’які сплави (алюміній, латунь). Традиційні методи різання не можуть дати настільки якісних результатів, що робить лазерну технологію більш практичною та корисною.

Верстат для порізки труб — це багатофункціональне промислове обладнання, на якому можна здійснювати металообробку будь-якого ступеня складності. На робочій поверхні закріплюється заготовка, після чого в модуль ЧПК вводяться всі необхідні дані. Комп’ютер обробляє інформацію та точно корегує рухомий лазерний різак у системі координат. 

Сам процес досить простий — лазер перебуває під прямим кутом до поверхні, яку треба обробити. Висока концентрація енергії в одній точці викликає плавлення металу. Програмний модуль контролює всі рухи різака, час впливу на поверхню, глибину різання та інші параметри. 

Переваги лазерної металообробки перед традиційним різанням

Порівняно з класичними методами металообробки (свердління, механічне обрізання, фрезерування), лазерна технологія має безліч переваг:

  • Максимальна точність. Похибка становить близько 0,2 мм в обидві сторони.

  • Мінімум відходів. Втрати матеріалів зменшуються до 15–30%.

  • Виконання робіт будь-якого рівня складності. Така технологія особливо популярна у тривимірному обробленні (3D).

  • Збільшена швидкість та ефективність. 

  • Мінімальне втручання людини. Усе, що потрібно від оператора, — це ввести коректні дані в систему та закріпити деталь.

  • Надійність. Лазер не зламається та не затупиться, як звичайний різак.

  • Вигода. За умови великих обсягів роботи вартість оброблення знижується на 70–90%.

Щоб замовити лазерне різання труб будь-якого рівня складності, зверніться до спеціалістів компанії Gruar. Досвідчені фахівці нададуть усю необхідну інформацію, а також порекомендують найефективнішу технологію металообробки в кожному конкретному випадку. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: