Завантаження ...

Деякі переваги та недоліки систем вентиляції. Як обрати систему кондиціювання

Стан здоров’я людини безпосередньо залежить від повітря, яким вона дихає впродовж дня на роботі та вдома. Завдяки вентиляції повітряних мас можна забезпечити поступлення свіжого повітря до приміщення та створити комфортні умови для праці та/або відпочинку людини. Окрім того, завдяки належній вентиляції в приміщенні можна позбутися надмірної вологості та запобігти виникненню цвілі та/або інших хвороботворних бактерій та грибків. Задля вибору систем вентиляції рекомендуємо завітати на сайт bt-service.ua компанії БТ-Сервіс, де представлено декілька типів припливних, витяжних та припливно-витяжних систем вентиляції повітря, які можуть працювати завдяки природній циркуляції повітря або шляхом її механічного спонукання.

Деякі переваги та недоліки існуючих систем вентиляції

Найбільш поширеною та водночас найменш ефективною системою вентиляції є природний тип вентиляції, який забезпечується завдяки використанню звичайних віконних квартирок, фрамуг чи жалюзі. Незважаючи на доступність такої системи вона має цілий ряд недоліків на кшталт відсутності пристроїв для очищення повітря, яке поступає ззовні разом із шкідливими автомобільними викидами та вуличним шумом.
Водночас, встановлення роздільної припливно-витяжної системи вентиляції дозволяє:

  • підготувати повітряні потоки, які поступають в приміщення відповідно до заданих параметрів та за потреби нагріти або холодити повітря, наситити його вологою або навпаки осушити, добавити до складу повітря певних ароматизаторів чи дезодорантів;
  • забезпечити належний рівень фільтрації та очистки повітря в поєднанні з точністю регулювання необхідних параметрів вологості;
  • видалити з приміщення всі сильні та/або неприємні запахи на кшталт «ароматів» від приготування страв на кухні та/або надлишку задимлення у виробничому цеху.

Суттєво підвищити енергоефективність системи вентиляції можна завдяки використанню рекуператорів/регенераторів повітря, встановлених у припливно-витяжній системі вентиляції.

Особливості вибору системи для кондиціювання повітря

Перед тим, як обрати систему кондиціювання повітря на сайті компанії БТ-Сервіс використовуючи лінк, необхідно врахувати площу приміщення, кількість розміщених у ньому кімнат та кількість осіб, які будуть перебувати у них. Найбільш поширеними системами кондиціювання для приватних будинків та квартир є системи, де передбачено встановлення настінних або канальних кондиціонерів.
Процес безпосереднього охолодження чи нагрівання повітря (в залежності від виставленого режиму) у настінному кондиціонері відбувається у його зовнішньому блоці, встановленому на фасаді стіни.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: