Завантаження ...

Як пошити шопер своїми руками

У найближчий похід  в супермаркет або на фермерський ринок, ви можете вирушити разом із файною сумкою для покупок, пошитою власними руками. Це не лише стильний, а й екологічний аксесуар для домогосподарки. Така текстильна сумка шоппер багаторазова, а тому дозволить вам відмовитися від використання пластику, що забруднює нашу планету, і виявити турботу про навколишнє середовище. Є в цьому і ще один плюс — довгострокова економія на пакетах, які стають дедалі дорожчими в ціні.

Пошити сумку для продуктів зможе навіть початківець — це досить простий швейний проект, розрахований на новачків. До того ж, для саморобної сумки шоппер ви можете підібрати текстиль та принти за власним смаком, навіть поєднавши тканину з вашим вбранням для колірної гармонії.

Щоб пошити сумку шопер власноруч вам знадобляться:

  • 1 метр тканини для основи
  • 1 метр тканини для підкладки
  • ½ метра стабілізатора для тканини
  • маркер для тканини та лінійка
  • кравецькі ножиці та шпильки
  • побутова швейна машинка
  • праска та дошка для прасування

(якщо у вас наразі немає машинки для шиття та кравецьких інструментів з цього списку, але ви бажаєте почати шити, то все необхідне кравцю можна придбати у ось цьому швейному магазині)

Почніть з декатування тканини, щоб уникнути усадки матеріалу після першого ж прання, і небажаної деформації форми виробу. Для цього текстиль потрібно замочити, висушити без віджиму і пропрасувати з урахуванням рекомендацій від виробника тканини.

Крок №1

Відміряйте та відріжте два шматки зовнішньої тканини шириною 54 та довжиною 51 сантиметр. Також підготуйте два шматки аналогічного розміру з матеріалу підкладки. Готовий розмір цієї сумки для продуктів буде 38 сантиметрів заввишки, 33 сантиметри завширшки та 18 сантиметрів завглибшки. Однак, ви можете зробити сумку будь-якого іншого розміру, просто змінивши пропорції.

Крок №2.

Для ручок сумки виріжте дві заготовки з основної тканини, кожна має бути розміром 56 на 13 сантиметрів.

Крок №3.

Відріжте шмат твердого плавкого стабілізатора для тканини розміром 33 на 18 сантиметрів. Використання стабілізатора у цьому швейному проекті не є обов'язковим, але бажаним, оскільки він дозволить ущільнити дно сумки та надати йому плоскої форми.

Крок №4.

Складіть лицьовими сторонами та вирівняйте по краях дві заготовки із зовнішньої тканини. Потім сколіть кравецькими шпильками нижню частину. Далі прошийте по низу заготовки на побутовій швейній машині, витримуючи припуск на шов 12 міліметрів (½ дюйма). Після цього розгладьте шов.

Крок №5.

Позначте центр стабілізатора на коротких кінцях. Вирівняйте його по нижньому шву, щоб він був по центру щойно пошитої нами заготовки. Потім використовуйте праску, щоб розплавити та приклеїти стабілізатор до матеріалу. Для цього тримайте праску на місці протягом 10 секунд. Потім переверніть заготовку та повторіть цю процедуру.

Крок №6.

На коротких кінцях заготівлі підверніть краї на 2.5 сантиметри до виворітної сторони і запрасуйте їх. Потім складіть заготовку по шву, лицьовими сторонами разом, і закріпіть шпильками. Використовуючи побутову швейну машину, зшийте бічні сторони заготовки з припуском на шов 5 міліметрів. Після цього розгладьте строчку.

Крок №7.

Складіть кут заготовки так, щоб нижній та бічний шов збігалися. Відміряйте 9 сантиметрів від кута, не рахуючи припуск на шов. У вас якраз має вийти відстань до краю стабілізатора. Далі виконайте рядок по краю стабілізатора. Потім відріжте зайвий матеріал за 12 міліметрів від шва. Після цього повторіть усі дії для іншого кута.

Крок №8.

Тепер нам потрібно пошити підкладку для нашої сумки для покупок. Для початку складіть разом і скріпіть дві деталі підкладки. Потім виконайте рядок на побутовій швейній машині з боків і низу заготовки. Шийте з відступом від краю в 12 міліметрів (½ дюйма). Після цього розгладьте припуски.

Крок №9.

На цьому етапі ми повторимо всі ті події, що вже зробили раніше з метою формування кутів на заготовці з основної тканини.

Крок №10.

Нині нам потрібно пришити до сумки ручки. Для початку підверніть краї заготовки ручки вздовж центру і пропрасуйте. Потім складіть заготовку навпіл і знову попрацюйте праскою. Далі треба прострочити на швейній машині по обидва боки заготовки. Шийте з припуском на шов 3 міліметри (⅛ дюйми). Повторіть ці дії для іншої ручки.

Крок №11.

Підігніть верхній край підкладки сумки на 2.5 сантиметра до виворітної сторони. Потім відміряйте по 15 сантиметрів з обох боків підкладки. Помістіть тканинну ручку на підворот, відповідно до міток. Поєднайте кінці з необробленим краєм тканини і закріпіть шпильками. Пришийте ручки, виконавши шов у вигляді конверта за допомогою побутової швейної машини. Це зробить кріплення ручок дуже міцними. Потім повторіть всі виконані раніше операції для іншої ручки, з іншого боку підкладки.

Крок №12.

Вкладіть підкладку всередину заготовки із зовнішньої тканини. Переконайтеся, в обох заготовок верхній край підігнутий на 2.5 сантиметра. Поєднайте верхні краї і закріпіть обидві деталі шпильками.

Крок №13.

Прошийте на побутовій швейній машині по всьому периметру підворота, витримуючи припуск на шов 6 міліметрів (¼ дюйма). Потім зробіть ще один рядок на відстані 3 міліметри (⅛ дюйми) від краю.

Ну ось і все, наша робота завершена! Тепер, коли ви знаєте як пошити шопер своїми руками, зробіть собі одну таку сумку, а ще ліпше пару, і вирушайте за продуктами в магазин з новим стильним аксесуаром для шопінгу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: