Завантаження ...

Як скоротити рахунки за електроенергію? Погляд на віконні петлі

Для домовласника в Києві дуже важливо підтримувати комфортне та енергоефективне довкілля. Можливо, ви живете в приватному будинку чи у вас автономне опалення в квартирі. Перед холодною порою року проходить перевірка обладнання та пристроїв. Їх працездатність забезпечать вам теплі вечори. А може в кімнаті завжди віють протяги. Така ситуація наводить на роздуми про те, яким чином утеплити кімнату та уникнути прохолоди. Чи звертаєте увагу на функціонування своїх вікон? Насправді, вони ще один важливий елемент, який варто додати в список у наведених випадках.

Коли треба заміна

З часом постійне відкриття та закриття, а також засмічення деталей призводять до зношування петель. Проблема зазвичай виникає коли фрикційні складові не мають змогу правильно увійти в зношену кінцеву частину або через зламаний пластиковий повзунок.

Отримуємо прозір навколо рами, який дозволяє холодним протягам проникати у будинок. Житловий простір стає некомфортним, а рахунки за опалення все вище.
Звичайно, можна залишити все як є. Проте навіть при закритому вікні, стулка рухатиметься та протягів не минути. Замінивши петлі, ви ефективно уникнете небажаний потік повітря, а на додаток покращите загальну функціональність. Зробити це найкращим чином, можете замовивши ремонт вікон у Києві .

Що ще можна чекати від деформованого компоненту?

Вікно не закривається

У разі виникнення труднощів із закриттям відчувається занепокоєння. Цілком нормально очікувати захисту власності від небажаних відвідувачів і зберігання тепла всередині. Хоча буває кілька причин, в більшості випадків винна зламана петля. Її необхідно замінити. Процес виконується шляхом заміни зразу обох механізмів, а не однієї несправної деталі. Виробники рекомендують міняти парами.

Погнута чи вигнута віконна петля

Здебільше є результатом встановлення петель неправильного розміру. Невідповідність призводить до перенавантаження великим та важким вікном. Іноді через брак мастила відбувається прогин на додаток до занадто великої напруги, тоді їй важко ковзати шарніром. Також викривлення стається коли вікно відчинилося сильним поривом вітру.

Причина проблеми зі стулками може бути не очевидною на перший погляд. Визначити проблемну зону допоможе професійний досвід. Наші спеціалісти вправно замінять віконну або дверну фурнітуру, більш детально на нашому сайті https://remont-okon-kiev.com.ua/uk/remont-metalloplastikovykh-dverey/

Що допоможе запобігти ремонту?

Щоб ваші нові петлі залишалися у відмінному стані, потрібне регулярне технічне обслуговування. До цього відносяться очищення та змащення елементів за потребою, щоб запобігти накопиченню бруду і кіптяви. Однак не використовуйте занадто багато мастильних матеріалів. Найліпший варіант — уточнити у виробника, які засоби безпечно використовувати для ваших вікон.

Крім того, рекомендується проведення періодичних перевірок, щодо виявлення ознак зносу або пошкодження. Такий підхід дозволить усунути потенційні складнощі, перш ніж вони переростуть у дороге ремонтування. Регулярно перевіряйте герметичність стулок. Найважливіше завдання вікна ПВХ – утеплення вашого будинку. Якщо помітили якісь дефекти, краще діяти швидко та відремонтувати їх у професіонала. Інвестиції у правильне обслуговування та вчасну заміну можуть значно покращити комфорт, безпеку та енергоефективність оселі.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: