Завантаження ...

Для чого та навіщо з’явилася криптовалюта Dash?

Криптовалюта Dash (Digital Cash) є одним з цифрових активів, які були розроблені у якості альтернативи Bitcoin. Токен зʼявився в 2014 році. Під час розробки основою став код Bitcoin/Litecoin. Розробники в ході створення стартапу не керувались бажанням реалізувати революційний проект. Бо метою було створити платіжний засіб, який би працював краще, ніж відомий вже тоді ВТС.
 

6 особливостей Даш криптовалюти

До ключових відмінностей та переваг представленого криптопроєкту можна віднести 6 основних моментів:

  • Приватність транзакцій.

Однією з основних особливостей криптомонети Dash є функціонал приватних транзакцій. Завдяки функції PrivateSend користувачі можуть анонімно здійснювати транзакції, забезпечуючи більш високий рівень конфіденційності порівняно з більшістю інших криптовалют.

  • Моментальні транзакції.

Dash – монета, яка спроможна забезпечити швидкі та моментальні транзакції. Функція InstantSend дозволяє користувачам проводити транзакції, які негайно підтверджуються мережею, що робить токен оптимальним для переказів в реальному часі.

  • Система мастернод.

Dash запровадив концепцію мастернод, яка дозволяє власникам мастернод голосувати за важливі рішення та керувати певними функціями мережі. Мастерноди грають ключову роль у підтримці функціоналу приватних та моментальних транзакцій за допомогою монети Даш.

  • Автономія та розподіл винагороди.

Частина нових монет, що виділяються при видобуванні блоків, спрямовується у спеціальний фонд. Учасники мережі можуть подавати пропозиції та голосувати за використання цих резервних монет Dash на розвиток проєктів та покращення мережі.

  • Еволюція.

Dash – валюта розроблена за програмою, відомою як Dash Evolution. Ця програма орієнтована на полегшення використання криптовалюти для найширшого кола користувачів. Однією з її цілей є створення простого та інтуїтивно зрозумілого інтерфейсу для користувачів.

  • Гібридна модель консенсусу.

Dash використовує комбінований механізм консенсусу, який включає Proof-of-Work (PoW) для добування блоків та мастерноди для виконання деяких функцій у мережі.

Проєкт в цілому спрямований на вдосконалення проблем, пов'язаних з конфіденційністю та швидкістю.

Недоліки Dash криптовалюти: новини та курс на сьогодні

Станом на кінець січня курс цифрового активу Даш становить $28. Монета схильна до волатильності, проте залишається популярною в цифровому секторі. Разом з цим, Даш – валюта, яка викликає ряд протиріч. Деякі критики вказують на те, що система мастернод та концепція Dash Treasury можуть призвести до централізованого контролю над мережею. Мастерноди, які вимагають певну кількість монет для активації, можуть створити ефект елітарності, де деякі великі власники мають більше впливу.

Разом з тим, варто зазначити високу конкуренцію, яка передбачає реліз проєктів, що пропонують аналогічні рішення, проте у вдосконаленому вигляді. Не дивлячись на це, користувачі відмічають простоту та особливості використання токену, що робить його затребуваним на цифровому ринку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: