Завантаження ...

Світлодіодні прожектори як елемент сучасної архітектури

Сучасні світлодіодні архітектурні прожектори надають унікальні можливості для ефективного та барвистого підсвічування будівель. Застосування таких пристроїв перетворює будь-яку будову, особливо архітектурні пам’ятки, на справжні казкові замки та дає можливість отримати сучасні архітектурні ансамблі.

Основні секрети вибору та застосування

Широкий вибір аксесуарів та інших рішень сьогодні пропонує магазин Світоніка, за допомогою якого розв’язання багатьох проблем стає можливим. З метою досягнення високоякісного та ефективного освітлення фасаду будь-якої будівлі, в процесі вибору та застосовування потрібних світлодіодних прожекторів, необхідно врахувати наступні моменти:

  • Потужність та яскравість. Чим ближче прожектор до об'єкту, тим менша потужність потрібна. Якщо вам потрібно привернути увагу до об'єкту, необхідне яскравіше освітлення. Якщо ж ви хочете створити атмосферну підсвітку, вибирайте меншу яскравість.
  • Колірна схема. Необхідно враховувати стиль та архітектурні особливості будівлі під час вибору колірної схеми для архітектурного прожектора. Використання світлодіодних RGB-прожекторів від Videx дозволяє створити динамічні ефекти, змінюючи кольори чи створюючи переходи між ними.
  • Розташування. Слід продумати варіанти розміщення прожекторів на фасаді будівлі так, щоб досягти рівномірного та ефективного підсвічування всіх її елементів. 
  • Енергоощадження. Для економії електроенергії та підвищення довговічності приладів необхідно вибирати моделі з енергоощадними світлодіодами.
  • Динамічні ефекти. Для створення динамічних ефектів можна використовувати прожектори світлодіодні з можливістю зміни кольору та яскравості світла. 
  • Управління та обслуговування. Для зручного та гнучкого керування прожекторами актуально використовувати спеціальні опції, наприклад, дистанційне керування та програмування.

Подальше обслуговування 

З метою забезпечення довгої та надійної роботи освітлювальних приладів потрібно проводити регулярні перевірки та чистку. Не можна забувати про безпеку під час монтажу та експлуатації таких систем підсвічування. Для цього краще звернутися до професіоналів, якщо у вас виникли сумніви чи складності. Спеціалісти інтернет-магазину Світоніка завжди готові розробити відповідний проєкт підсвічування, враховуючи всі побажання клієнта. Вони допоможуть підібрати відповідне обладнання та втілять у життя будь-який задум.

Архітектурні прожектори світлодіодні можуть використовуватися не тільки для підсвічування фасадів будівель, але й інших архітектурних елементів – садові пам'ятники, мости, доріжки, вуличні лавки та альтанки, арки, ворота. Все це сприяє створенню естетичного ефекту та підвищенню видимості. Сучасні рішення в області підсвічування дають можливість оригінально приховати недоліки будь-якої споруди та одночасно підкреслити всі її переваги. Для цього застосовуються різноманітні варіанти та види архітектурного освітлення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: