Завантаження ...

Чому "липучка" Bridgestone Blizzak Ice краща за "шиповку"?

Необхідність у купівлі шипованої гуми завжди активно заперечувалася. Актуальність цього питання залишається високою для автомобілістів Харкова, Києва та інших міст України. У більшості країн Європи, в тій же Польщі, шипована гума просто заборонена. Так чи інакше, покришки Bridgestone Blizzak Ice https://shiny-diski.com.ua/bridgestone-blizzak-ice покликані цю суперечку звести на "ні", оскільки здатні запропонувати аналогічний "шиповкам" досвід водіння, при цьому обійшовшись без цих самих шипів.

Визначення шин "липучок" і "шиповок"

Bridgestone Blizzak Ice – це типовий приклад шин-липучок. Такі зимові покришки мають унікальний дрібнофрикційний малюнок протектора. Численні пори і лінії діють немов присоски, забезпечуючи підвищений контакт колеса авто з дорожнім покриттям. Чим більше навантаження, тим краще гума прилипає до дороги, забезпечуючи відмінне зчеплення автомобіля за будь-якого розміру або профілю коліс.

"Шиповки" являють собою шину з інтегрованими в протектор виступаючими металевими (рідше - з інших матеріалів) шипами, які можуть бути як витяжними, так і постійними. Вони врізаються в лід, сніг і зледенілий асфальт, забезпечуючи таким нехитрим чином хороше зчеплення коліс авто на складних дорогах.

Про шини-липучки Bridgestone Blizzak Ice

Тепер давайте трохи докладніше поговоримо про Бліззак і як взагалі так вийшло, що вона проходить пряме порівняння з шипованими автошинами, самих шипів не маючи. Зробити це їй допомагає насамперед запатентована компанією Бріджстоун технологія Active Multicell Compound II, за якої гумова суміш протектора забезпечує швидке вбирання вологи і шуги:

  • спеціальний склад матеріалу включає частинки силіки, які рівномірно розподіляються по всьому периметру гуми, утворюючи повітряні бульбашки для збору вологи на дорозі;
  • додавання легованих сіркою полімерів у формулу компаунда позитивно впливає на рівень тертя в зоні контакту і добре позначається на рівні зчеплення за нормального тиску;
  • присадки, які входять до складу гумової суміші, гарантують необхідний рівень еластичності матеріалу навіть у люті морози, зберігаючи зносостійкість автошин за умови нормального навантаження в теплішу погоду.

Грунтозачіпний профіль, W-подібні ламелі в плечових зонах забезпечують цій гумі високу продуктивність на сніговій колії та надійне зчеплення на засніженій дорозі.

Відмінності "липучки" Bridgestone Blizzak Ice від "шиповки"

Автошини Bridgestone Blizzak Ice мають спеціальний малюнок протектора, який розроблено для забезпечення оптимального зчеплення зі снігом та льодом. На відміну від шиповок, вони не мають металевих шипів, а залежать від більш складних систем канавок та блоків протектора дрібнішого розміру для забезпечення поліпшеного зчеплення. Це може не гарантувати ідентичного контакту з крижаним покриттям як на шипованій гумі, проте забезпечить задовільний досвід водіння взимку та дасть змогу уникнути недоліків "шиповки" – шуму та гіршої керованості на асфальті без льоду та снігу.

Переваги шини-липучки Bridgestone Blizzak Ice

Отже, раз ми вже заговорили про мінуси "шиповки", то не можна не відзначити низку факторів:

  • вони дуже галасливі за будь-якого тиску і в будь-яких ситуаціях;
  • швидко зношуються через металеві шипи;
  • без цих самих шипів, які до того ж активно відвалюються, гума непридатна для нормальної експлуатації;
  • їздити на ній ви зможете переважно Києвом, Харковом та іншими містами України - у багатьох сусідніх країнах вона заборонена.

Загалом, якщо умови експлуатації автомобіля не передбачають регулярної їзди зледенілими і засніженими дорогами, то Bridgestone Blizzak Ice блискуче впорається із задоволенням ваших потреб. На крайній випадок – купіть ланцюги на колеса. Бажаємо вам безпечних зимових поїздок!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: