Завантаження ...

Меблі, що трансформуються розкривають потенціал смарт-квартири

Маленька квартира – це не тільки переваги: легкий догляд та ремонт, швидке прибирання та порівняно невеликі комунальні платежі. Це ще й проблема з вибором меблів, адже бажано мати затишне та функціональне приміщення, але захаращувати без того обмежений простір зовсім не хочеться. Ми доведемо: зберегти усі переваги смарт-квартири, залишивши простір чистим і світлим можливо! Для цього варто придивитися до меблів, що трансформуються, допомагаючи з розумом використати кожний квадратний сантиметр оселі.

Розкажемо про декілька найпопулярніших різновидів меблів у цій сучасній категорії, а також про неочевидні рішення. Можливо, серед них і ви знайдете чудову ідею для вашого помешкання.

Стіл-трансформер

Стіл в оселі – одна з найнеобхідніших речей. Саме тому, щоб задовольнити потреби власників маленьких квартир в тому числі, меблеві дизайнери розробляють велику кількість моделей, що трансформуються. Завжди можна обрати варіант для кухні, вітальні, спальні, робочого кабінету, а найперше – для квартири-студії.

Легким порухом руки компактний стіл перетворюється на габаритний предмет меблів, за яким можна розмістити сім’ю або гостей за вечерею, чи просто з комфортом працювати. У всіх інших випадках стіл складається й займає мінімум місця. Для маленького простору більше підходять прямокутні або квадратні моделі, але якщо в домі є дитина, краще обрати овальний чи круглий варіант без кутів.

Диван-трансформер

Ще одна категорія меблів, що має багато варіацій поєднання кількох корисних функцій в одному виробі. Так, диван, котрий розкладається до повноцінного ліжка – обов’язковий атрибут малогабаритної квартири. Вдень цей м’який куточок забезпечує чудове місце для проведення часу всією родиною, наприклад, перед телевізором. А вночі диван перетворюється на комфортне спальне місце, де може розміститися сім’я навіть з дитиною.

Але це ще не все. Конструкція дивана-трансформера також може включати:

  • висувний стіл, за яким можна працювати або випити чашку кави;
  • ніші для зберігання постільної білизни;
  • пуф, що здатний зіграти роль столу;
  • полички для розташування елементів декору або необхідних дрібниць.

А як щодо справжнього меблевого «конструктора»? Наприклад, дивана з численними столиками, поличками, тумбочками, підлокітниками? Потрібно спальне місце? Немає проблем! Завітали гості? Складіть з цього комплекту м’яку зону зі зручним баром. Диван-трансформер найчастіше використовується у квартирах-студіях, де вітальня поєднана зі спальнею, і допомагає зберегти естетику цього затишного простору.

Ліжко-трансформер

Серед усіх меблів, що трансформуються, найбільше варіантів поєднання з іншими предметами має, напевно, ліжко. І це зрозуміло, адже ліжко завжди є в будь-якому помешканні, тому дизайнери охоче комбінують його з іншими меблями:

  • Ліжко-стінка – зовні виглядає як звична нам усім стінка, секції якої розсуваються, а саме ліжко нахиляється вперед. Комплект має елегантний вигляд та займає зовсім мало місця.
  • Ліжко-шафа – односпальний або полуторний варіант для вузького простору. Відкидне ліжко вбудовано у нижню частину шафи та при потребі висувається у горизонтальному направленні. Встановлюється на підлогу або спеціальні ніжки.
  • Ліжко-стіл – невелике спальне місце приховано під столом і легко висувається. Підходить для дитячої зони.

Окрім цього, меблі, що трансформуються, розробляють також для передпокою, адже у малогабаритних квартирах площа цієї кімнати дуже маленька, або вона взагалі відсутня. Наприклад, шафа трансформується у додаткові вішаки, тумба для взуття включає в конструкцію місце для сидіння, а також використовується відкидний стілець, що складається і кріпиться на стіну.

Меблі у смарт-квартирі

На кухні використовують спеціальні «розумні» гарнітури, чия конструкція передбачає вбудований холодильник, духовку, пральну машину, а також шафки для зберігання кухонного приладдя. Часто такі трансформери мають відкидну або висувну стільницю, що додатково зонує простір.

Обираючи меблі, що трансформуються, важливо надати перевагу якісній моделі з надійним механізмом розкладання. Особливо, якщо ви плануєте активно її використовувати. В такому випадку вдасться не тільки сучасно й функціонально обставити житло, але й зекономити на купівлі декількох окремих предметів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: