Завантаження ...

Майстерність у технічному аналізі: ключ до успішних інвестицій

Для будь-якого інвестора важливо знайти інструменти, котрі дозволять примножити або хоча б не втратити капітал. Всі учасники ринку, від дрібних спекулянтів до великих гравців, намагаються спрогнозувати динаміку цін, що дозволяє зробити інвестиції ефективними. Для цього використовуються різні методи. Сьогодні поговоримо про технічний аналіз. Що являє собою методика, які основні принципи її роботи та що вона дає трейдерам? Про все по черзі.

Технічний аналіз: що це

Технічний аналіз — це комплекс інструментів, котрий дозволяє прогнозувати напрямок руху котирувань активу. Використовується частіше для трейдингу, тобто спекулятивної торгівлі на коротких проміжках часу. Досвідченим трейдерам технічний аналіз фондового ринку дозволяє приймати ефективні рішення. Новачкам же важливо опанувати його ази, щоб правильно аналізувати графіки цін.

Методика базується на таких основних постулатах:

  1. Ринок враховує все. Іншими словами, ціна відображає всі рушійні його сили. Тобто фактори, котрі впливають на вартість, будуть у ній враховані.
  2. Ринок рухається за певними тенденціями. На біржі завжди спостерігаються падіння та ріст цін. Вони чергуються в такий спосіб, що в середині періоду розвивається панівна тенденція. Це відбувається до того часу, поки ринок не розвертається й не починає рухатися у зворотному напрямку. Трейдеру важливо виявити тенденції, коли вони тільки починають формуватися, і вести торгівлю, враховуючи їхні особливості.
  3. Історія повторюється. Циклічність конфігурацій на графіках цін визначають закони фізики, економіки та психології. Після свого піка котирування обов’язково розвертаються й починають рух у зворотному напрямку — і так постійно.

Технічний аналіз є наочним та простим. Спеціалізовані торговельні майданчики надають графіки котирувань, у які вбудовані інструменти. Головні фінансові показники компаній можна знайти в їхній квартальній звітності.

Кому потрібно вивчати технічний аналіз та для чого це робити

Технічний аналіз може знадобитися різним категоріям людей із різними фінансовими цілями та рівнями досвіду, а саме:

  1. Початківцям. Якщо учасник ринку тільки розпочинає свій шлях у сфері інвестування, то технологія допоможе правильно аналізувати ринок і вибирати цінні папери. Трейдер-початківець зможе сформувати стратегію роботи на біржі, зробити перші кроки, уникаючи типових помилок.
  2. Тим, хто вже купив свої перші активи. Технічний аналіз може бути корисним у тому разі, коли є певні проблеми в керуванні інвестиційним портфелем та складнощі в користуванні аналітичними ресурсами, які допомагають інвестувати іншим. Використання методики також знадобиться тим, хто розуміє, що припускається певних помилок у торгівлі.
  3. Тим, хто давно інвестує. За допомогою детального аналізу ринку можна шукати ефективні стратегії, які допоможуть збільшити капітал, оцінювати потенціал угод та визначати оптимальний час для відкриття чи закриття позиції. Вміючи аналізувати ринок, можна знаходити інвестиційні ідеї, про які говорять далеко не всі.

Вивчення технічного аналізу допоможе кожному учаснику ринку стати компетентнішим та ефективнішим у власних інвестиційних рішеннях.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: