Завантаження ...

Камера для дрона та чому цей елемент важливий для розвитку сільського господарства

Дрони у наш час активно використовуються у сільському господарстві. Камери для дрона активно допомагають фермерам вчасно аналізувати дані посів та оптимізувати процеси випасу домашньої худоби. БПЛА є незамінними помічниками під час моніторингу сільськогосподарських угідь. 

Які функції дронів у сільському господарстві

Збирання даних

Ці безпілотні літальні апарати використовуються фермерами для моніторингу стану врожаю. За допомогою дронів можна своєчасно виявити наступні показники, які впливають на розвиток сільськогосподарських рослин:

  • ознаки хвороб;
  • нестачу води чи поживних речовин;
  • шкідників.

Точне землеробство 

Крім цього, дрони використовуються для картографування та моделювання. Завдяки високоточним камерам для запису фото та відео, створюються детальні карти сільськогосподарських полів. Це допомагає фермерам з усього світу визначати оптимальні зони для посіву врожаю, а також виявити найбільш оптимальні місця для внесення добрив й для проведення іригації. 

Аудіювання 

Дрони, обладнані мультиспектральними чи гіперспектральними камерами використовують для аналізу складу ґрунту. Визначають його вологість. Це дає змогу ефективно використовувати ресурси, які є у наявності конкретного фермерського господарства. 

Збирання даних 

Також використовуючи відео передавач для дрона, можна оцінити потенційну врожайність сільськогосподарських посівів. Для цього використовують знімки полів, які виконані з висоти, за допомогою БПЛА. 

Які характеристики повинен мати сільськогосподарський дрон 

Камери та сенсори 

Перш за все, він повинен бути обладнаний камерою та сенсорами. Мультиспектральні камери потрібні для аналізу стану рослин, для визначення індексу їх вегетації. Тепловізійні камери допомагають визначити температуру ґрунту чи конкретно взятої рослини, виявити проблеми з іригацією. 

Сучасні RGB камери використовуються у дронах для фотограмметрії та картографування. 

Мотор

Дрони, які активно використовуються у сільському господарстві, повинні бути оснащені двигуном, потужності якого вистачить на 25-30 хвилин польоту дрона, як мінімум. Такий безпілотний літальний апарат повинен пролітати до 5 км за 1 свій політ. 

Стабілізація

Вкрай важлива функція для кожного БПЛА, який використовується сучасними фермерами. Адже сільськогосподарські дрони активно працюють під час дощу, зливи, туману, та інших несприятливих погодних умов. Тому функція стабілізації допоможе дрону не лише успішно повернутися до точки вильоту, але й здійснити картографування ті інша корисні завдання. 

GPS

Обов'язково у сучасному дроні для сільськогосподарських потреб, повинен бути високоточний GPS модуль. Це дозволить проводити процедури картографування та навігації з точністю до 1 сантиметра. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: