Вирушаємо на осінній відпочинок в Українські Карпати

Осінні Карпати є унікальними за красою, адже з настанням осені до вічнозелених хвойних лісів карпатських гір додаються багряно-оранжеві кольори жовтого листя та пожухлої трави на гірських полонинах.

Осінні Карпати є унікальними за красою, адже з настанням осені до вічнозелених хвойних лісів карпатських гір додаються багряно-оранжеві кольори жовтого листя та пожухлої трави на гірських полонинах. Від споглядання осінніх карпатських краєвидів у відпочивальників, які вперше в Карпатах, захоплює дух, а неймовірні емоції залишаються на все життя та заставляють повертатися в гори знову і знову. Найкращий осінній відпочинок в Карпатах можливий у вересні та в перші половині жовтня, де досить комфортною ще є температура повітря, а дощова негода є нетривалою та не перешкоджає насолоджуватися краєвидами та вдихати на повні груди цілюще карпатське повітря.

Куди піти в Карпатах осінніми днями

Вересень та початок жовтня не є найбільш популярними місяцями у відпочивальників, тому ціни на певні види екскурсійних розваг дещо знижуються в порівнянні з літніми чи зимовими сезонами, що дозволяє заощадити певну суму на відпочинку та провести його більш насичено. Більшість відпочивальників, які перебувають в Карпатах восени, можуть скористатися нагодою та:

  • здійснити сходження на найвищу українську вершину – гору Говерла, з вершини якої відкриваються неймовірні за красою краєвиди, які варті тих зусиль, затрачених під час тривалого підйому;

  • відвідати парк «Сколівські Бескиди» з його археологічним пам’ятником – Урицькими скелями, на яких розташовані руїни давньої фортеці «Тустань»;

  • побачити на власні очі неймовірну красу високогірного озера Синевир, яке перебуває в оточенні лісових масивів.

Відпочивальників, які для проживання в Карпатах вибрали місто Яремче, восени вабить гора Слон, яка є відокремленим та тихим місцем для усамітнення та відволікання від міської суєти.

Як розважитись в Карпатах на повну

Поціновувачі активного відпочинку в Карпатах восени можуть скористатися послугами рафтингу, та здійснити сплав бурхливими водами річки Опір, довжина якої складає 58 кілометрів, а береги вкриті смерековими пралісами (під час сплаву передбачені планові зупинки для фотосесій та перерва на обід з автентичними гуцульськими стравами.

Не менш захоплюючими є велопрогулянки осінніми Карпатами та поїздки гірськими маршрутами з виїздом на полонини з використанням квадроциклів. Особливою популярністю у відпочивальників користуються поїздки Карпатами на джипах, які зазвичай супроводжує місцевий гід. Для проживання в Карпатах варто

будинки готелю «Вершина», які за інформацією сайту https://vershina.ua/osenniy-otdyih-v-karpatah-ua-2/ , розташовані в максимально комфортному та зручному місці, завдяки якому постояльці досить швидко можуть повернутися до місця проживання після відвідин місцевого водоспаду чи унікального яремчанського ринку.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: