Завантаження ...

5 ознак того, що у вас синдром самозванця. Як перевірити себе?

5 ознак того, що у вас синдром самозванця. Як перевірити себе? фото

Багато хто точно помічав за собою ці ознаки, але не міг їх правильно ідентифікувати та зрозуміти, що вони вказують на синдром самозванця. Так що ж це таке, як його розпізнати і чим він небезпечний? Відповіді на ці питання дала психолог Ірина Бабарикіна на своїй сторінці Instagram.

Що таке синдром самозванця

Синдром самозванця - це психологічний феномен, при якому людина потерпає від невпевненості у власних здібностях і досягненнях. Вона не здатна адекватно оцінити свої успіхи.

Попри очевидні докази своїх здібностей, люди з цим синдромом вірять, що не їхні досягнення випадкові, пояснюють їх везінням.

У деяких з цих людей невпевненість у собі настільки виражена, що вони вважають себе самозванцями.

5 ознак того, що у вас цей синдром

  • Ви вірите в те, що оточуючі переоцінюють ваші здібності та навички. Ви не просто вірите у це, ви впевнені, що воно так і є.
  • Ви постійно відчуваєте страх викриття і перебуваєте у фоновій тривозі. Ви боїтеся, що вас от-от виведуть на чисту воду і всі дізнаються, що ви нездара, а не людина з високою кваліфікацією.
  • Свій успіх і свої досягнення ви приписуєте зовнішнім факторам, везінню, але не собі.
  • Ви відчуваєте задоволення від виконаної роботи лише тоді, коли ви сильно втомилися. Якщо ви це зробили легко і швидко, то відчуваєте тривогу, думаєте, що це просто вам пощастило.

Чому слід позбутися синдрому самозванця

 

"Для того, щоб заробляти достатньо грошей для задоволення всіх потреб і не шкодувати про зроблений (або не зроблений) вибір через роки", - пояснює психолог.

 

Також і для того, щоб не віддавати всього себе роботі, не отримуючи натомість навіть відповідної оплати. Позбувшись синдрому, у людини зменшуються ризики отримати нервовий зрив або професійне вигоряння.

 

"Без синдрому в людини підвищиться самооцінка, вона ставитиме собі нові фінансові цілі та за їх допомогою підвищуватиме свій рівень доходу. А ще - буде психологічно здоровою та повноцінною особистістю", - каже експерт

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: