Завантаження ...

Дерматолог розповіла, що може статись, якщо давити прищі

Дерматолог розповіла, що може статись, якщо давити прищі фото

Коли на обличчі з’являється прищ, то усі намагаються його швидко видалити. Однак, в результаті можна завдати великої шкоди шкірі. Варто знати про усі ризики.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку дерматолога Наталії Попової.

Що може статись

Певно в кожної дівчини напередодні важливої події чесалися руки видавити прища на обличчя, але ж мало хто задумується в цей момент про наслідки.

Важливо пам'ятати, що завжди є ризик, що ви зробите це неправильно та інфікуєте це місце. Найгірше що може статися - сепсис!

Інші наслідки таких дій:

  • постакне (рубці, пігментація), на усунення яких потім йде чимало часу і не завжди можна досягти кінцевого результату, а отже є ризик, що шрам на обличчі залишиться на все життя
  • травмуються капіляри та кровоносні судини, в результаті чого утворюються синюшні чи червоні застійні плями
  • не можливо використовувати активи, адже в жодному разі не можна їх наносити на відкриту рану, а отже лікування не буде таким ефективним та ми не побачимо бажаного результату

"Тому перш ніж лізти руками до чергового прищика, добре подумайте, чи вартує воно того", - зазначила лікар.

Види прищів

Закриті комедони

Це підшкірні елементи незапального характеру, утворені внаслідок скупчення шкірного сала й епідермісу. Косметологи можуть видалити їх під час чистки, а от власноруч їх давити все ж не варто: є ризик ще більше травмувати шкіру.

Червоні вузлики

Такі прищі категорично не можна давити. Оскільки в них немає гною, то ви тільки травмуєте шкіру.Призупинити запалення на стадії вузлика допоможуть місцеві засоби із саліциловою кислотою та бензоїл пероксидом.

Прищі з гноєм

Важливо, що гній може вийти й сам собою, але за потреби такі прищики можна видавити.

Не можна давити прищі біля носа та над верхньою губою. У цій зоні дуже сильне кровопостачання, звідси венозні судини відносять кров у глибину черепа. Якщо необережно видавити там прищ, то можна отримати глибоке запалення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: