Завантаження ...

Знову зрада? Черговий транспортний конкурс в Сумах

273222796_1085024022047645_771047177425053757_n.png

На жаль, як показує практика з інших міст, нових перевізників не буває. Наприклад, Житомир - яскравий приклад того, як ринок перевезень переділили між тими, хто там працював до конкурсу. Конкурс відбувся у жовтні 2021 року.

На жаль, як показує практика з інших міст, нових перевізників не буває. Наприклад, Житомир - яскравий приклад того, як ринок перевезень переділили між тими, хто там працював до конкурсу. Конкурс відбувся у жовтні 2021 року.

Звичайно, є винятки, коли на конкурс заходить новий перевізник (наприклад, перевізники з окупованих територій поїхали в інші міста України). Але таке зустрічається дуже нечасто, і ці винятки не про місто Суми. Стимулів немає. Та і законодавство України натякає на це: переможем конкурсу стає претендент, який набрав найбільшу кількість балів (серед претендентів, які подалися – прим.), на конкурсі. Означає лише одне: котре менше лихо те й обирай.

Пам’ятаєте?

 

«Є договірні відносини, треба було не підписувати, ми їх, що, змушували? Підписали, підписи свої поставили – відповідальність за це є. Графіки руху не виконуються? Шановні, все. Панькатися більше з вами ніхто не буде. Я думаю, не потрібно нічого пояснювати, так? І нам не потрібно нічого говорити про те, що сьогодні заборонена перевірка. Так, заборонена, але по скаргам жителів перевірку можна проводити. Тим більш договірні умови. Будем перевіряти не тільки стан машини, але і місце, де вони проходять ремонти, як у них це проходить. Будем виїжджати, поки всіх не перевіримо. Графік ви їм дайте, ми не будем цього робити спонтанно, без попередження. Ми скажем – 10 березня – це підприємство, 12 чи 17 – і так будем працювати. Збирайте сьогодні (перевізників – прим.), попереджуйте, і кажіть: «шановні, змінюйте ситуацію!».

 

Ця цитата була сказана мером м. Суми Олександром Лисенком у 2018 році. Сильно змінилася ситуація з транспортом за ці роки? (підказка - ніт)

Також згадуються про обіцянки: купувати 5 автобусів і 10 тролейбусів щороку та купити 4 автобуси у 2019 році. Якби вони були виконані, ситуація з транспортом стала б набагато кращою. Але «віз і нині там».

Що тоді можна говорити про дотримання слова міського очільника? Але це не останнє.

Пам’ятаєте про обіцянку викинути із транспортного конкурсу Рути? Так от, їх ніхто не викинув, а ще вони (Рути) з дуже високою вірогідністю будуть переможцями цього конкурсу. Як вам таке? Моя вам порада: добре фіксуйте в пам’яті обіцянки місцевої влади, порівнюйте з реальними справами. Може навіть записувати. І коли наступного разу йтимете на вибори, беріть той листочок з собою.