Завантаження ...

Пів місяця без голови

screenshot_146.jpg

Журналістка “Еспресо” з Сумщини Анна Валевська висловилась з приводу відсутності голови Сумської ОВА.

Журналістка “Еспресо” з Сумщини Анна Валевська висловилась з приводу відсутності голови Сумської ОВА.

Війна. У Сумах повторний наступ обговорюють у кожному магазині і перукарні. Кордон продовжують обстрілювати. Уже два тижні область без керівника військової адміністрації.

Хтось відповідає за такий вітер на прикордонній території? Кабмін, президент? Арестович? Чи знову самі сумчани?

Але от ще тривожний момент. Хтось придумав саме зараз перероблювати те, що не вони робили і що врятувало країну в критичний момент: добровольчі формування, які люди самі утворили в громадах для захисту. І палили тоді ворога, нагадаю, поки Арестович ах@євал, а поліція з СБУ та владою були в героїчній релокаціі. За що останні потім і медалі отримали.

Жителі громад самостійно організувалися і втримали свої території, віджали і спалили купу ворожої техніки, за що їх потім тягали сбушники, які повернулися з релокаціі.

А тепер у громад забирають їхню самоорганізовану оборону. Я чогось не добираю. І сподіваюся, що це просто ганебний збіг, що Сумщину знову намагаються розбалансувати з усіх боків

Так а що з головою адміністрації? Хтось поясне чому він написав заяву за кілька днів до того як його команду викрили в розкраданні грошей на відновлення? І для чого відпустили з посади так скоро носія секретної інформація, якщо немає кому передати прикордонну область?