Завантаження ...

Методичка по інформполітиці для можновладців

361299136_3508261076118323_5214656488348812530_n.jpg

Сумський підприємець і волонтер Володимир Рудика про ситуацію з “інформуванням” населення щодо поточної ситуації в області і місті.

Сумський підприємець і волонтер Володимир Рудика про ситуацію з “інформуванням” населення щодо поточної ситуації в області і місті.

1. Якщо тебе вибрали або назначили керувати громадою на певній території (країна, область, місто чи село) – твій обов’язок своєчасно інформувати людей про ситуацію. Це твій фронт та частина відповідальності, одна з найважливіших у військовий час.

2. Якщо ти думаєш, що кількість підписників на твої соцмережі - це показник то що ти о*уєнний хлопець, ти помиляєшся. Більшість людей на тебе підписані щоб бути в курсі, що відбувається.

3. Чому це важливо? Бо більшість налякана, вони не бійці, не супергерої, у них є сім’ї, діточки, родичі, за яких вони відповідають. Тож якщо вони щось чують або бачать, та своєчасно не отримують інформації - утворюється вакуум, який вони заповнюють всім чим завгодно, по факту набагато гіршим, аніж є насправді, додаємо сюди плітки - і маємо жахливий емоційний стан, який відображається на вчинках та здоровʼї людей.

4. Тому не так важливо, що відбувається на справді – важливо не створювати інформаційного вакууму, стабілізуючи емоційний стан ввіреної тобі громади, не дарма ж ти обличчя влади і а*уєнний хлопець, у якого багато фоловерів – треба бути того вартим.

5. Ти можеш писати про «важливі речі», наголошувати на безпеці та пріоритетах влади, нагальних питаннях, збирати наради, створювати комісії, та інше бла-бла, але ти повинен чітко розуміти: імітація діяльності може проканати деякий час, але якщо результату немає – це буде помітно, особливо під час війни, бо ціна бездіяльності найдорожча – життя та здоров’я людей.

6. Піднімати всіх на вуха та турбуватись про безпеку треба не тоді, коли загинули люди, а заздалегідь, щоб цього уникнути, бо передбачити ситуації та їх наслідки – це також важлива частина твоєї роботи, від тебе цього очікують, на то ти і керманич.

7. Звичайно, іноді ти можеш розбавляти свою стрічку патріотичними гаслами типу «Все буде Україна» або «Слава ППО» та іншими, але результати твоєї діяльності повинні співпадати з ними, бо інакше з твоїх вуст це пустий звук, який паплюжить згадані тобою символи.

P.S. Фото таблички по вул. Троїцькій відображає реальний стан справ з укриттями та багато чим іншим - все тримається на скотчі…

У мене якесь дежавю, здається щось подібне я вже писав торік… Ніхто не робить роботу над помилками, на жаль.