Завантаження ...

Арестович і вибори

LOtyq9yoOlLVow49w0WWmHizLrDqcR-metaMzU4YjcyNGExYmVlZmU0N2NmM2VhMzFmNTg0ZTZjMWItcXVhbGl0eV83NVhyZXNpemVfY3JvcF8xWGFsbG93X2VubGFyZ2VfMFh3Xzc5MFhoXzQ0NS5qcGc=-.webp

Сумський політолог, який передбачив прихід Зеленського на президентську посаду, вважає, що Офіс президента використовує Арестовича у своїх цілях, але той може їх кинути...

Ніхто, повторюю, ніхто на Заході не вимагає від України проведення виборів у воєнний час.

Ну, якийся там маргінальний сенатор-трампіст. Але то ж не серйозно.

Тема виборів — це вкид в інформпростір від Офісу президента. Це їх хотєлочка. Тому-що рейтинги поки класні. Але корупційні скандали вбивають рейтинги.

Піпл щось починає підозрювати. А головна підозра — це те, що Найвеличніший — не дорівнює Україна.

Боневтікли мільйони.

І “мєлочь по карманам тирять” не мільйони, а одиниці. І ці одиниці ходять до Зе! на наради.

Але ми ж про Арестовича.

1) Основна характерна риса Арестовича — він нарцис. Як і Найвеличніший. Вони там на Банковій і притягують, і відштовхують один одного. Нарцисизм тих, хто приймає рішення — біда для нації і країни. Але піпл кожні вибори шукає самозакоханих — щоб віддати їм свої голоси. Ментальна карма українців.

2) Арестович розумний. Начитаний. Але ще Тімірязєв сказав: справжній інтелігент має знати “нємного обо всьом і всьо о нємногом”. Арестович знає трошки про все і все про маніпуляції.

Як класно він зараз зманіпулював у конфлікті з Даніловим — хрестоматія.

3) Але Володимир Олександрович вже минулого року знервувався. Ще б пак, рейтинг Арестовича був другим після президентського. А в уяві Найвеличнішого і по задуму п’єси (реж. Єрмак) на сцені може бути тільки один герой. Решта на підтанцьовці або декораціями.

Тому Льошеньку списали після його невдалого стріму щодо ракети по Дніпру.

4) Арестович у перші місяці війни був потрібним. Оптимізм був необхідним. І його “2-3 нєдєлі” заспокоювали нерішучих.

Навіть гранатомет за шторою — смішив розумних, але лікував гикавку. Та скоро це пройшло. І чим більший IQ особистості — тим більше її дратував Арестович.

5) І в Офісі його вирішили використати у якості троянського коня по захопленню цікавої електоральної групи. Це група, яка голосувала свого часу за ПР. У 2019 році пішла до Зеленського і Слуг. І частково за ОПЗЖ.

Це група, яка зараз наче б і за Україну. Але за Україну із “Сватами”.

Це група, де безліч пушкіністів і булгаковєдов. Де досі українська викликає відразу на побутовому рівні.

Хрестоматійний представник групи: жінка за 40 з великого міста Сходу/Півдня, яка має вищу освіту, але в професії не склалося, доводиться торгувати косметикою на базарі.

Винуватих кругом багато, до Пороха ненависть привита ще 6-7 років тому.

А у Зеленському розчарування — свіже. Ну а тут симпатичний і за Україну з пушкіним, і достоєвським.

Ну і не будемо сексистами — чоловіків таких теж багато.

Я оцінюю цю групу у 15-20% електорату. Частина їх виїхала за кордон з Харкова, Маріка і Херсона. Частина тут.

6) І це без сильно накручених на рф різних воцерковльонних УПЦ МП і вати, яка зараз боїться і рота відкрити. Але досі за “путінпрійді”. Таких десь 6-8%. І для них Арестович — дуже слащавий і дуже проукраїнський. Так, навіть так. Це поле, яке окучуватиме Юрій Бойко. ОПЗЖисти зроблять ребрендинг і будуть намагатися пролізти в Раду.

7) І ось саме тому Арестовичу зараз дають пограти в опозиціонера. Він буде тролити не Самого, звичайно. І не Єрмака з Подоляком. А гравців другого плану. Прямолінійний Данілов сам підставляється і стає жертвою Арестовича. Підготуватися Колі Тіщенку, Безуглій.

Заодно Арестович (за задумом ОП) буде мочити усіх інших: Юлю, Петра, Разумкова. Ну і на кого ще скажуть.

Але головне. Підполковник Арестович, який ще рік тому кричав “2-3 нєдєлі, і армія рф здується” — тепер говорить, що попереджав військових про те, що Бахмут треба було здавати за місяці до...

Що зараз треба переходити до стратегічної оборони. Ну і ще багато чого.

Сильно проти ЗСУ не залупишся. Але трошки Залужного починають критикувати. І застрєльщиком тут буде Арестович. Бо по пів мільйона щоденних переглядів.

Тому і стратег. І вчить Залужного воювати.

Тобто, ОП готує Арестовича як політичного кіллера проти основних опонентів. І заодно він сапає на клумбі, яка і так Зеленському не дістанеться. Вони електорально не перетинаються. А в перспективі — союзник у Раді. Плюс у списки йому можна напхати своїх від Офісу. І в першу десятку, і в регіональні списки.

Висновок: на рівні задуму — класно.

Арестович відпрацьовує для Офісу. А для цього отримує ресурси. В першу чергу інформаційні. Йому допомагатимуть з розбудовою його партійки в регіонах. Хоча настали ті часи, коли далі обласних штабів розгортатися і не треба.

Мінусів у цій стратегії два:

перше: це можливий фальстарт. Бо коли будуть вибори — поки невідомо.

другий: ми говорили, що Арестович розумний. Але хто сказав, що він порядний? І що коли зайде в Раду із своєю партійкою — не кине Єрмака і Ко?

Коли б мене запитали за парі: хто кого кине - Єрмак Арестовича, чи Арестович Єрмака?

Я би чесно не знав на кого поставити.