Завантаження ...

Сумські міські депутати стали вільними слухачами

mDdt2bAvP7E4v0qJLRADYCWVFRCgwN-metaNDA4MTI3MTk4XzcwOTc4ODEwMDAyNjQ2MTFfNzI1MzUzNTcxOTY4NTI2MTM3OF9uLmpwZw==-.webp

Депутатка Сумської міської ради розповіла, чим тепер займають члени бюджетної комісії.

Сумська міська рада. Вільні слухачі.

Сьогодні побувала на планово-бюджетній комісії Сумської міської ради.

Слово "побувала" абсолютно точно відображає мою емоцію як члена цієї комісії, яка ще донедавна оптимізувала витрати бюджету виключно на потреби оборони міста, допомоги військовим частинам, соціальний захист.

Скажу, що відчуття дивне. Такого собі вільного слухача. З огляду на відсутність на комісії начальника військової адміністрації Олексій Дрозденко, який відтепер формує і відповідає за бюджет, то наше зібрання було точно чудернацьке.

Я думаю, що навіть обіцяна дорадча функція депутатських комісій може стати недоступної опцією.

Друзі, на ваше потенційне запитання, що ж такого трапилося, відповім просто - нічого... ми (члени бюджетної комісії) винайшли для власного оптимізму формулювання цьому «нічому». Тепер наші резолюції з питань потреб у бюджетних коштах звучатимуть наступним чином: "Рекомендувати департаменту фінансів СМР при можливості запланувати на винести на розгляд начальника МВА"... далі за текстом звернення військового підрозділу, розпорядника коштів або жителя Сум.

Єдине що втішає, - депутат не отримує заробітної плати за рахунок платників податків, то може і надалі витрачати свій час вільно (навіть, якщо це не має результату) на свій розсуд, задля та заради сумчан, бо він обраний…

Спробуємо пошукати інші формати роботи.

Поставила оптимістичну картинку, друзі. Поки ми можемо говорити/писати, - маємо не втрачати діалог.