Завантаження ...

День Соборності — символічність чи привід для відосів?

W8edpIdAP82qqbUMtbsbYsIQR4B7qZ-metaU2NyZWVuc2hvdF8xOTQuanBn-.webp

Сумський політолог, який свого часу передбачив прихід Зеленського до влади, вважає, що нові укази про історичні українські землі на росії та подвійне громадянство, наразі не зовсім на часі.

Сумський політолог, який свого часу передбачив прихід Зеленського до влади, вважає, що нові укази про історичні українські землі на росії, наразі не на часі.

Ну ми ж розуміємо, що Дональд Туск не просто так приїздив до України. А саме на День Соборності. Символічність. Бо знаємо, що відносини поляків і українців не завжди були світлими. Але то вже для істориків. А ми солідарні у своєму майбутньому.

Ну і Зеленський не просто так вийшов з ідеєю роздавати громадянство українцям світу.

Хто знає Володимира Олександровича. Той знає, що:

- вам подобається Шопен?

- а мені шо пен, шо Моцарт.

Володимиру Олександровичу подобається Зеленський. А Стародубщину чи Східну Слобожанщину він на карті не покаже. Та і Кубань.

Але все ж є в його команді розумні люди (не Єрмак точно), які знають, що і коли написати для відосиків:

1) І це те що добре. У сасєдушек із запорєбріка горить і палає:

- как, как он пасмєл? Мижеадіннарод!!!???

Просто нарєчія разниє. Але якщо у ворога палає — нам приємно.

Фстрєпєньоцца чєлавєк-запой і прокричить: - ідє мая атамная помпа?

Фсєх парвать.

Фсьо прапала, вам дєнєх нікто нє даст (чи це з інших фільмів?)

2) ясно, що це несерйозна затія під час війни;

3) ясно, що якби це було б і серйозно, то громадянство б насовали або штірліцам, або нєвзоровим. Або за бабло (це точно). Вобщєм з українцями рфії — може бути важко і лише після перемоги. І знову ж - не кожен Євтушенко — українець. І не кожен Мінаєв — рускій. Я принаймні в кабінеті українця Мінаєва зустрічав рускава паета Євтушенка.

4) а з громадянами інших країн, які відчувають і мислять себе українцями? Не факт, що в усіх країнах це дозволено. А стосовно Європи — ще й не зовсім етично. Та і в питаннях резидент/нерезидент ой, зовсім не ясно, бо це питання бюджетів. І це тема довгої розмови, бо бюджети і друзів сварять. Тут би з Євросоюзом не пробуксувати.

5) якщо вимагати здавати мову й історію, щоб стати громадянином? Не смішіть. Багато з українськими прізвищами не здадуть точно.

Але багато українців з прізвищами із шанхайських країв — вивчать за рік і панаєдут мільйонами.

У мене деканом був Сен Чур Ін. Оцей був прекрасною людиною і українцем (колись розкажу про нього).

Вобщєм, заявлена Зеленським ідея гарна лише у варіанті позлить соловйовський бомонд і голую вєчєрінку.

Інші ідеї комунікацій зі світовим українством треба обговорювати.

А ось тут у єрмаковських нетойво.

6) вони і зі своїми комунікувати не вміють. Від слова зовсім. Піпл хаваєт — ось їх лозунг. З піплом треба як з дітьми. Наївних розводити. Розумних або переманювати до себе і вчити розводити лохів. Або не звертати на них уваги. Їх не так і багато.

7) А ще ж є ДІЯ. І можна ж напихати у виборчі списки лєвих співгромадян. Провести у Виборчий кодекс норму голосувати онлайн. І десь у Бангладеші — плюс мільйон за правильного кандидата/партію.

В день Соборності нам усім треба думати про єдність усіх українців. Зі всього світу. Думати, як нам вижити разом. Як перемогти разом.

А не стібатися вкотре всім кварталом з того, що нам дійсно болить.

Що нам важливе.

Переможемо!

Слава Україні!