Завантаження ...

Чому ми святкуємо нашу поразку?

1NrXkv1sfo2PHDmTUxnFPwrYtOMRyY-metaRFNDXzAyMjEuanBn-.webp

Військовий з Сумщини вважає, що українцям не слід відзначати День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Соцмережами ширяться світлини з відзначення дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У нас, як правило, це свято асоціюється з "афганцями".

Короткий екскурс в історію. В часи становлення радянського союзу Україна програла росії війну й була захоплена. Тоді, як і зараз, український народ боровся з окупантом, але тоді програв й був поневолений на цілі покоління. росія переписала нашу історію, нав’язала нам ідею "старшого брата" і "єдиного народу", а паралельно з цим забирала наших чоловіків на війни в інші держави, де жили такі ж народи, вільні народи, яким колись була і Україна, доки не пала під натиском совєтів. Імперські амбіції в Афганістані, де найбільше з радянського союзу загинуло саме українців, кувалися життями та кровю давно поневоленого нашого народу. Там українські бійці не були визволителями, вони прийшли на чужу землю вбивати за наказом імперії зла, прийшли, бо свого часу їх пращури програли війну. Так от, що ми святкуємо сьогодні, яку ідею пропагуємо?