Як завершити дискусію між "україномовними" та "русскоговорящими" українцями

Сумський журналіст, митець та виконавець пісень висловив свою думку щодо мовного питання.

Маю рішення, як завершити дискусію між "україномовними" та "русскоговорящими" українцями. Власне, що відбувається. Люди, котрі з дитинства розмовляли українською примушують розмовляти українською тих, хто з дитинства спілкувався російською. Тобто змінювати свою природну мову на неприродну.

Виходить, що одна частина суспільства гне під себе іншу. Причому більше нічим, крім володіння з дитинства українською, ця половина не краща за тих, кого вони гнуть. Україномовні не чесніші, не хоробріші, не талановитіші – такі ж самі люди, які просто виросли в іншій лінгвістичній ситуації. Так чому саме вони мають диктувати умови суспільству?

Пропоную заради справедливості відмовитися від цього непродуктивного конфлікту і у якості державної ввести якусь третю мову. Наприклад, англійську. І тоді її доведеться вчити всім, і ніхто не буде ображений.

Одне англійське слово точно всім нам тут вже подобається. Я маю на увазі Patriot. А якщо до нього ще додати javelin? А ще такі слова як High Mobility Artillery Rocket System – що в сумі складаються у Хаймарс. Ну і так далі.

Таким чином ми ловимо (а потім відпускаємо, бо гуманісти ж) двох зайців відразу: припиняємо мовний холівар, котрий усіх дістав і відкриваємо ворота у великий цивілізований світ для кожного українця.

Я на сто відсотків впевнений, що ми до цього колись прийдемо. У всепланетному масштабі. Різномов’я - це ж взагалі вавилонська кара за гординю людську. Уявляєте, якби її не було і всі розмовляли однією мовою і вільно читали б усю світову літературу, розуміли б тексти усіх пісень, та всі нюанси гри улюблених світових акторів...

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: