Завантаження ...

У ЄС почали розслідування причин різкого стрибка цін на газ

У ЄС почали розслідування причин різкого стрибка цін на газ фото

В ЄС почали розслідування причин рекордного стрибка цін на газ на європейських ринках. Крім того, група країн закликала встановити загальні правила покупки блакитного палива. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на гендиректора ТОВ "Оператор ГТС України" Сергія Макогона.

"Група країн ЄС, до якої увійшли Франція, Іспанія, Чехія, Румунія і Греція, почала розслідування причин рекордного стрибка цін на газ в Європі", - написав Макогон у Facebook.

За його словами, Франція, Іспанія, Чехія, Румунія і Греція закликали встановити загальні правила купівлі газу на європейському ринку.

"Оператор ГТС України" підтримує таку пропозицію і зі свого боку виступає за дотримання всіма учасниками газового ринку і виступає за прозорі тарифи ЄС", - додав глава компанії.

Він нагадав, що Україна пропонує додатково прокачувати в Європу щодня 80 млн кубометрів через українську та польську території. Однак "Газпром" використовує менше законтрактованих потужностей ГТС.

"Через штучно створений дефіцит газу на ринку Європи ціна зросте. При цьому "Газпром" продовжує "натякати", що з запуском" Північного потоку-2" ситуація стабілізується", - резюмував Макогон.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: