Завантаження ...

Збиралися збити пасажирський літак. СБУ попередила теракт

Збиралися збити пасажирський літак. СБУ попередила теракт фото

Агенти Генштабу РФ готували теракт, плануючи збити пасажирський літак над територією Росії чи Білорусі. СБУ знешкодила ворожу ДРГ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Служби.

 

"В атаці на повітряне судно окупанти мали намір безпідставно звинуватити Україну та наших партнерів. Для вчинення провокації зловмисники хотіли обстріляти цивільний борт з переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) "Stinger", - йдеться в повідомленні.

 

Як зазначили в СБУ, щоб викрасти і вивезти за кордон іноземний ПЗРК, представники спецслужб країни-агресора дали відповідне завдання своїм агентам.

 

"До складу ворожої ДРГ входило двоє осіб з подвійним громадянством та завербований ними спільник. Їхню діяльність координував росіянин Олександр Тютерев, який є кадровим співробітником головного управління генштабу збройних сил РФ та має позивний "Морпех",- зазначають працівники СБУ, додаючи, що раніше він брав участь в організації серії терактів в Одеській області, за що перебуває у розшуку.

Під час спецоперації співробітники СБУ затримали всіх учасників ДРГ. Пізніше виявилось і те, що "Морпех" брехав своєму керівництву про успіхи в Україні: його "підлеглі" готували постановчі фото- та відеоматеріали про нібито "напад на блокпост сил ТРО".

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: