Завантаження ...

Німеччина занепокоєна візитом Путіна до Лукашенка

Німеччина занепокоєна візитом Путіна до Лукашенка фото

Німеччина слідкуватиме за результатами візиту Володимира Путіна до Олександра Лукашенка та за тим, як це може вплинути на роль Білорусі у війні. Про це сказав речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Укрінформ.

За словами речника, федеральний канцлер цілком усвідомлює, що російський президент Путін відвідує Білорусь уперше за три роки.

 

"Звісно, є занепокоєння стосовно того, що може бути пов’язане з цим візитом: чи не зміниться ще раз роль Білорусі в російській агресивній війні проти України, чи не буде вона модифікована".

 

Наразі всі бачать, що Білорусь щонайменше надає допомогу російським військовим, зокрема надавши свій повітряний простір і наземні бази, зауважив Гебештрайт.

На запитання про те, чи очікує офіційний Берлін формального вступу Білорусі у війну проти України, Гебештрайт сказав: "Я не хотів використати таке формулювання, але білоруська допомога може нарощуватися, тож і такий варіант опиняється у сфері можливого".

Речник також нагадав про те, що Шольц у своєму нещодавньому інтерв’ю говорив не лише про розбіжності у поглядах з Росією за останні 10 місяців, але й про "глобальні відмінності в принципових питаннях". Німеччина нині посилено підтримує Україну, а від російської сторони вимагає виведення військ і повернення до "справедливого миру". 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: