Завантаження ...

У квітні 3200 російських окупантів висловили бажання здатися у полон

У квітні 3200 російських окупантів висловили бажання здатися у полон фото

3200 російських військових висловили бажання здатися в полон у квітні 2023 року, що на 10% більше, ніж місяцем раніше Про це повідомив спікер державного проєкту здачі в полон російських і білоруських військових "Хочу жити" Віталій Матвієнко, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як розповів Матвієнко на пресконференції у Military Media Center, за час існування проєкту отримано понад 16 тисяч звернень, сайт відвідали понад 36 мільйонів відвідувачів, із них 32 мільйони - з території РФ.

Згідно з представленими на пресконференції результатами соціологічного дослідження російських військовополонених, 40% опитаних зазначили, що здалися в полон добровільно.

Представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов, презентуючи дані досліджень, зазначив, що 55% російських військовополонених не задоволені забезпеченням боєкомплектом у своїй армії.

Згідно з опитуванням, 26% військовополонених сказали, що їм абсолютно не подобається забезпечення боєкомплектом в армії Росії. 29,2% опитаних відповіли, що їм не подобається постачання зброї.

Лише 7,1% опитаних сказали, що їм дуже подобається забезпечення, ще 10,4% відповіли, що вони задоволені отриманим боєкомплектом. 27,3% опитаних висловили нейтральне ставлення до забезпечення боєкомплектом.

Перше соціологічне дослідження російських військовополонених, проведене Координаційним штабом у межах проєкту "Хочу жити", було виконано у квітні 2023 року. Опитування проводили шляхом анкетування, на добровільній основі анкети погодилися заповнити 400 військовополонених.

Державний проєкт "Хочу жити" було запущено у вересні 2022 року, він покликаний допомогти військовослужбовцям російської армії безпечно здатися в полон ЗСУ. Він включає в себе Єдиний центр (сайт) і цілодобову гарячу лінію приймання звернень від військових РФ та їхніх сімей. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: