Завантаження ...

Україна ратифікує Римський статут

Україна ратифікує Римський статут фото

Україна ратифікує Римський статут Міжнародного кримінального суду (МКС). Проте все залежить від готовності парламенту до голосування. Про це, як пише Цензор.НЕТ, український генеральний прокурор Андрій Костін заявив під час пресконференції в Гаазі, присвяченій відкриттю ICPA (Міжнародного центру з розслідування злочину агресії проти України).

 

"Моя позиція абсолютно тверда: Україна ратифікує Римський статут і буде частиною сім'ї членів Римського статуту МКС. Сподіваюся, що це буде ратифіковано якомога швидше. На практиці наша країна готова це зробити, питання лише в тому, коли парламент буде готовий проголосувати", - сказав Костін.

 

Як зазначив генпрокурор, Україна вже імплементувала повний пакет національного законодавства, що надає Офісу прокурора МКС повноваження для розслідування міжнародних злочинів, скоєних РФ в Україні. Ухвалення Римського статуту буде невід'ємною складовою для України як кандидата до вступу в ЄС.

 

"Відкриття Офісу прокурора МКС в Україні, що вже фіналізується документально... є ще одним свідченням повної кооперації української влади та Офісу прокурора МКС", - наголосив Костін. 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: