Завантаження ...

Польща готова продовжити заборону на імпорт українського зерна

Польща готова продовжити заборону на імпорт українського зерна фото

Польща готує проєкт рішення щодо продовження заборони на імпорт українського продовольства після 15 вересня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра економічного розвитку та технологій Польщі Вальдемара Буду в ефірі "Польського радіо".

Він зазначив, що Єврокомісія рухається до рішення про скасування експортних обмежень. Йдеться про експорт українського продовольства у п'ять країн, а не про транзит.

 

"Ми будемо домовлятися з Єврокомісією до самого кінця. Але ми не можемо дозволити, щоб українське зерно потрапляло до Польщі відразу після жнив. У пріоритеті польські фермери. Саме вони мають продавати польське зерно і отримувати за нього прийнятну ціну", - сказав міністр.

 

За словами Буди, якщо не буде рішення з боку Єврокомісії щодо продовження експортного ембарго, то польська сторона ухвалить окреме рішення.

 

"До моїх повноважень входить видати відповідну постанову і я буду блокувати імпорт до Польщі. Я без вагань використаю цей інструмент цього тижня, у п’ятницю чи суботу. Вже готується проєкт постанови. Ми будемо керуватися принципом продовольчої безпеки", - сказав міністр.

 

Заборона на імпорт українського зерна

У травні Європейський союз дозволив п'яти країнам, що межують з Україною, ввести заборону на продаж української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику на внутрішньому ринку. При цьому транзит таких вантажів дозволений для експорту в інші країни. Термін дії цієї заборони має закінчитися 15 вересня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: