Завантаження ...

Парламент Болгарії підтримав скасування заборони на імпорт українського зерна

Парламент Болгарії підтримав скасування заборони на імпорт українського зерна фото

Парламент Болгарії підтримав скасування заборони на імпорт української агропродукції. Рішення ухвалили після двох годин дебатів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на БНТ Новини.

Під час засідання у парламенті Болгарії виступив міністр сільського господарства Кирил Ватєв. Він підтвердив, що напередодні з ним не обговорювали пропозицію скасувати заборону. Проте після оцінки ризиків він визнав, що дозвіл імпорту української продукції не нашкодить економіці.

При цьому болгарський міністр підкреслив, що контроль за імпортом української продукції буде посилено, оскільки вона не відповідає стандартам ЄС.

У парламенті також наголосили, що поки що сьогоднішнє рішення немає сили, оскільки заборону ухвалювали на рівні Європейського союзу. Тому тепер очікується рішення Брюсселя.

Болгарська опозиція вже назвала рішення парламенту "зрадою".

 

"Це чистої води національна зрада не тому, що ми не за вільний ринок, а тому, що ми не можемо поставити наших виробників зерна в ситуацію, коли вони будуть неконкурентоспроможними", - заявив Деян Ніколов з партії "Відродження".

 

Реакція України

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення болгарського парламенту. Він подякував прем'єр-міністру Ніколаю Денкову та болгарським парламентарям.

 

"Болгарія демонструє приклад справжньої солідарності", - зазначив глава держави.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: