Завантаження ...

Армію США очолив Чарльз Браун

Армію США очолив Чарльз Браун фото

Що таке Об’єднаний комітет начальників штабів ЗС США

Об’єднаний комітет начальників штабів ЗС США є головним органом керівництва військами Сполучених Штатів. До його складу входить група високопосадовців Збройних сил країни. Йдеться про сухопутні війська, повітряні сили, військово-морські сили, морську піхоту та космічні сили. Також до них долучається начальник управління Національної гвардії США.
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США призначається на чотирирічний термін президентом США та затверджується на посаді Сенатом.
Тож заміна Марка Міллі на Чарльза Брауна є плановою ротацією, оскільки перший вже пропрацював на цій посаді свій термін.
Головна роль на цій посаді бути радником президента США і міністра оборони з військових питань, а також виконувати інші обов'язки.

Чим запам'ятався Міллі

Марк Александер Міллі - це американський воєначальник, був 20-м головою Об'єднаного комітету начальників штабів США. Очолював комітет з жовтня 2019 року. Цей військовий представляє американські сухопутні війська.
65-річний Міллі був одним із тих західних воєначальників, з яким головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний найчастіше спілкувався щонайменше з часу повномасштабного російського вторгнення в Україну.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: