Завантаження ...

На півдні Ізраїлю відшукали ще сімох українців, яких вважали зниклими безвісти

На півдні Ізраїлю відшукали ще сімох українців, яких вважали зниклими безвісти фото

"Загалом за три доби оперативний штаб МЗС, створений для допомоги українцям в Ізраїлі, опрацював понад 700 звернень наших громадян. Минулої доби Українські дипломати розшукали 7 українців на півдні країни, які до цього вважалися зниклими. Наразі вони перебувають у безпеці", - зазначив він


Також у МЗС розповіли, що українське посольство допомогло шістьом сім'ям знайти тимчасове житло в Ізраїлі.
Спікер нагадав, що дипломати також зараз займаються українським хлопчиком, якого вчора врятували у зоні бойових дій. Йому надається медичне лікування, психологічна підтримка та готується його повернення в Україну до родичів.

"Щодо українців загиблих чи постраждалих - у нас є підтверджена інформація про двох українок. Ми повідомляли про це раніше. Ситуація більше не змінилася. У нас є інформація про можливу загибель ще 3 українців: двоє на території Ізраїлю, один на території Сектору Гази. Але цю інформацію поки не підтверджено. Інша інформація про постраждалих українців не надходила", - сказав речник МЗС.


Ніколенко також розповів про українців, які звернулися до оперативного штабу через неможливість залишити Ізраїль через скасування авіарейсів.

"Тут ми маємо цифру близько 300 громадян - це на території Ізраїлю. А також 150 українців у Секторі Гази, які зголосилися виїхати з анклаву", - додали в МЗС. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: