Завантаження ...

Польські перевізники не пропускають гумдопомогу

Польські перевізники не пропускають гумдопомогу фото

На польській стороні кордону учасники страйку не пропускають через контрольно-пропускні пункти вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою, які прямують до України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook сторінку заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача.

Чиновник зазначив, що заява про нібито пропуск польськими перевізниками фур з гумдопомогою та з небезпечними вантажами "не відповідає дійсності".

"Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять у чергах", - сказав він.


Також Деркач додав, що інформація щодо такої ситуації передає польським колегам для реагування.

"Чекаємо відповідь, як це корелюється з заявами про безперешкодний перетин таких вантажів", - розповів заступник міністра.


За його словами, на КПП "Краківець-Корчова" вчора було заблоковано 12000 вантажівок, перед "Дорогуськом" - стільки ж фур, а на "Рава-Руська - Гребенне" - 500 вантажних автомобілів.

Страйк перевізників у Польщі на кордоні

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники оголосили про початок страйку, який, за їхніми словами, триватиме до початку січня 2024 року. У результаті, у перші години вони практично заблокували три КПП на кордоні з Україною - "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець - Корчова", "Рава-Руська - Гребенне", випускаючи та впускаючи вантажний транспорт не більше однієї фури в один бік на годину. Зазначимо, що ці обмеження не стосуються автобусів, легкових автомобілів та пішоходів.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: