Завантаження ...

Україна почала переговори про повернення біженців

Україна почала переговори про повернення біженців фото

Уряд України розпочав переговори з партнерами щодо допомоги біженцям при поверненні в Україну.

Про це на панельній дискусії в Українському домі в Давосі повідомив заступник міністра економіки – торговий представник країни Тарас Качка, передає Інтерфакс-Україна.

"Я думаю, що добре насправді те, що наші партнери допомагають українцям інтегруватися в суспільство, де вони живуть, але водночас не маніпулюють, що вони не хочуть, щоб вони повернулися в Україну, і ми бачимо бажання мати певну таку спільну політику у цій галузі", – зазначив він.
 

За його словами, український уряд та німецький уряд могли б допомогти людині повернутися в Україну з Німеччини: українська сторона може надати йому підтримку щодо інфраструктури, квартири та робочих місць, а німецька – перенаправити частину соцдопомоги українським біженцям на допомогу у поверненні до України.

"Зараз тільки почалися переговори з партнерами на цю тему, це буде не цього року і не наступного, але пізніше буде", – наголосив Качка.
 

Водночас він визнав, що це буде питання конкуренції, оскільки, на відміну від часів вступу Польщі до ЄС, країни-члени Євросоюзу сьогодні зацікавлені у залученні такої робочої сили, як українці, які не створюють міграційних проблем.

"Звичайно, тут ми знову виходимо на питання привабливої економічної політики, залучення інвестицій", – додав торговий представник Уєраїни.


Він висловив сподівання, що Україні вдасться виробити таку спільну політику з країнами ЄС щодо сприяння поверненню українців додому.

За даними ООН, за кордоном перебувають близько 6 млн українських біженців. Мінекономіки очікує цього року повернення до 1,5 млн із них, проте деякі експерти вважають таку оцінку надмірно оптимістичною. 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: