Завантаження ...

Лідер румунської партії заявив про бажання анексувати три області України та всю Молдову

Лідер румунської партії заявив про бажання анексувати три області України та всю Молдову фото

Лідер ультраправої партії "Альянс за союз Румунії" Клаудіу Тарзіу заявив про територіальні претензії на українські території Північної Буковини, Закарпаття, Бессарабії, а також всю Молдову.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Європейську правду, слова політика наводить портал G4Media.

"Ми не будемо справді суверенними, поки не реінтегруємо румунську державу в її природних кордонах. Бессарабія має повернутися додому. Північна Буковина не може бути забута, південна Бессарабія, Герца, Закарпаття, все, що належало і належить румунській нації, має повернутися в кордони держави", – сказав Тарзіу з нагоди Дня об’єднання князівств.
"Це ідеал, про який ми не повинні забувати. Молдова Штефана має бути вдома, в Румунії", – додав він.


Попри те, що Румунія є членом альянсу, Тарзіу заявив про можливість виходу з НАТО, щоб налагодити відносини з Росією та анексувати території України.

"Я вважаю, що є необхідність розморозити відносини між Румунією та Росією, я визнаю необхідність хорошої співпраці між Румунією та Росією, я готовий це підтримати, але лише після того, як Росія доведе, що вона також хоче всього цього", – наголосив Тарзіу, маючи на увазі захоплення та анексію України.


Нагадаємо,  днями лідер ультраправої партії Угорщини Mi Hazank Ласло Тороцкоі заявив про претензії на українське Закарпаття у разі втрати Україною державності через війну. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: