Завантаження ...

Немає гарантії, що інформація з Telegram не видається спецслужбам рф

Немає гарантії, що інформація з Telegram не видається спецслужбам рф фото

Україна наразі намагається налагодити комунікацію з адміністрацією Telegram.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив голова Комітету з питань свободи слова Верховної Ради Ярослав Юрчишин, інформує Цензор.НЕТ.

За його словами, оптимальний варіант взаємодії з будь-якою соціальною мережею – це налагодження контакту з адміністрацією і механізмів, які дають можливість впливати на дії, які суперечать Кримінальному кодексу України.

"Наприклад, коли Сполучені Штати виявили в Telegram пабліки, пов'язані з ІДІЛ, спочатку Telegram теж намагався проігнорувати ці факти, але почався повномасштабний судовий процес і Telegram без зайвих слів позакривав канали і познімав верифікацію з акаунтів", - пояснив парламентар.

Юрчишин заявив, що раніше Telegram взагалі ігнорував звернення української влади.

"Тепер ми виходимо на людей. ... Ми спілкуємось з різними людьми. Чи ми маємо 100% гарантію, що це Дуров власник Telegram? За його словами, так. А він, насправді, мало що каже. Є людина, яка номінально відповідальна за комунікацію в Східній Європі, відповідно і в Україні також", - зазначив голова Комітету.

Зараз, додав нардеп, намагаються налагодити комунікацію з адміністрацією Telegram.

"Це зараз найпопулярніша мережа. При цьому ми не знаємо систему власності Telegram, вірогідну реєстрацію, яка спочатку була в Росії, потім була спроба зареєструватись в США, але це не вдалося і власники наче зареєструвались в ОАЕ. До того ж, немає інформації про те, що Дуров відмовився від російського паспорту. Він зараз є громадянином ОАЕ, але це не передбачає відмови від російського громадянства. Тобто, ймовірно якийсь контроль над Telegram з боку Росії є і ми не маємо гарантії, що вся інформація окремих людей там під захистом і не видається секретним службам РФ", - сказав Юрчишин.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: