Завантаження ...

Ідеальний спортивний одяг для літа: як обрати?

Ідеальний спортивний одяг для літа: як обрати? фото
 

Існує декілька факторів, що безпосередньо впливають на ефективність тих тренувань, що проводяться на відкритих майданчиках, або в залах. Окрім мотивації важливо мати необхідне екіпірування, до якого відноситься і зручна, виготовлена з якісних матеріалів спортивна форма, що робить процес тренувань максимально комфортним та безпечним.

Використання спеціального спортивного одягу дає можливість повноцінно сконцентруватися саме на виконанні вправ чи їх комплексу, та отримати задоволення від процесу. Тому не слід забувати, що при виборі такого одягу необхідно орієнтуватися на декілька факторів впливу, і саме такий комплексний підхід дасть змогу посилити мотивацію на тренуваннях.

Правила і критерії вибору спортивного одягу

Обирайте необхідний спортивний одяг на Sportcenterstore, спираючись на власні побажання і потреби. Також існує ряд критеріїв, котрі варто обов'язково врахувати. Насамперед це призначення спортивного одягу, місце проведення тренування та особливості організму самого спортсмену, тож при виборі краще орієнтуватися на стандартні вимоги до екіпірування:

  • зручність й комфорт. В ходу тренувань одяг не повинен збиратися брижами, сковувати рухи або заважити виконувати вправи, тому необхідно правильно обирати розміри орієнтуючись на особливості власного тіла спортсмена;
  • відповідність нормам гігієни. Якісні моделі від відомих брендів чи виробників відшиваються з гіпоалергенної тканини, чи матеріалів, що відповідають санітарним нормам (таким як необхідний рівень вентиляції та термо-обмін);
  • безпека та функціональність. Крій, технології сучасного пошиву та використана фурнітура відіграють значний вплив на зносостійкість та строк використання літнього спортивного одягу, зручність та ефективність тренувань кожного дня;
  • вимоги щодо догляду. Після кожного тривалого тренування бажано проводити прання чи чистку спортивного одягу, без підпору спеціальних засобів для делікатної обробки чи спеціального температурного режиму тощо.


Окрему увагу слід приділити кольоровій гаммі, це особливо важливо для тих, хто займається тренуваннями та командними іграми, тренується з іншими спортсменами. А для повного екіпірування необхідно підібрати повноцінний комплект спортивного одягу, що стане у пригоді для різних погодних умов, вуличного тренування чи для організації занять в залі, закритому приміщенні в який завгодно період дня.

Особливості літнього одягу для спортивних занять

Влітку актуальні ті види спорту, якими можна займатися на відкритому просторі, майданчиках для воркауту, бігових доріжках чи на стадіонах. Комплектація може включати футболки або майки, спортивні жіночі топи та повноцінні костюми, шорти або легінси, лосини та еластичні тайтси, рашгарди та вітровки, а для доповнення можна підібрати кепки, літню термобілизну.

Літній спортивний одяг виготовляється з максимально дихаючих, гнучких та еластичних матеріалів, з великими показниками зносостійкості. Якщо це закриті моделі, то в окремих зонах бажаною буде наявність спеціальних вставок з тканини, що максимально пропускає повітря, не порушуючи нормального процесу потовиділення та охолодження тіла.

Роблячи особистий вибір, краще за все орієнтуватись на такі критерії, як легкість та комфорт, якість матеріалів та ті технології амортизації, що використовуються. Ще до початку літнього сезону бажано провести повну ревізію спортивного гардероба, і вибрати та придбати спортивний одяг, що підніме мотивацію до тренувань, а самі заняття зробить легкими та зручними.


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: