Завантаження ...

Офіційно. Сибігу призначили першим заступником глави МЗС

Офіційно. Сибігу призначили першим заступником глави МЗС фото

Андрія Сибігу офіційно призначили першим заступником міністра закордонних справ України. Відповідне рішення ухвалив уряд.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал уряду.

Кабінет міністрів на засіданні 12 квітня звільнив Миколу Точицького з посади заступника Міністра закордонних справ.

Натомість на посаду першого заступника глави Міністерства закордонних справ призначили Андрія Сибігу. Раніше він був заступником керівника Офісу президента України.

Нагадаємо, джерело РБК-Україна повідомляло, що Сибігу збираються призначити на пост першого заступника міністра закордонних справ (міністерство очолює Дмитро Кулеба).

За даними джерел, Миколу Точицького, якого звільнили з МЗС, планують призначити на посаду в Офіс президента, яку раніше займав Сибіга.

Що відомо про Сибігу

Андрій Сибіга народився у Тернопільської області. Дипломатичну роботу розпочав у 1997 році, був аташе та секретарем Міністерства закордонних справ України.

Протягом 2003-2008 років обіймав керівні посади у Договірно-правовому управлінні (згодом департаменті) M3C України. Зокрема був начальником відділу й заступником директора департаменту.

Сибіга був радником-посланником посольства України у Польщі. У 2016 його призначили послом України у Туреччині.

У травні 2021 року Андрій Сибіга був призначений заступником керівника Офісу президента України Андрія Єрмака. Займався в ОП питаннями зовнішньої політики та розвитку стратегічного партнерства.

Не останні кадрові рішення

За інформацією джерел РБК-Україна, незабаром планується розгляд у Верховній раді кадрових питань. Йдеться про зміни в уряді.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: