Завантаження ...

В Україні вперше протестували 5G

В Україні вперше протестували 5G фото
На території України вперше запустили стільниковий зв’язок п’ятого покоління (5G) у тестовому режимі. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі 27 травня.

Як зазначає міністр, щоб перевірити якість зв’язку, представники “Інноваційного центру “Промприлад” в Івано-Франківську, офісу Vodafone у Києві та офісу Nokia в Гельсінкі зідзвонилися за допомогою технології 5G. 

Михайло Федоров також згадав про те, що 5G вже функціонує на території більш ніж 90 держав. У Європейському союзі мають намір до 2025 року забезпечити покриття 5G у всіх містах і основних дорогах. Міністр подякував компанії Vodafone і Nokia за зусилля з впровадження 5G, а також висловив надію на швидке масштабування технології.

“Ми повинні розвивати інновації та наздоганяти світ, навіть попри повномасштабну війну”, — зазначив міністр цифрової трансформації України.

5G — нове покоління мобільного інтернету, яке має забезпечити значно швидшу передачу даних на телефон і з телефона, ширше покриття та більш стабільний зв'язок.



 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: