Завантаження ...

Експерт пояснив, чому уряд був змушений збільшити тариф на світло

Експерт пояснив, чому уряд був змушений збільшити тариф на світло фото

Збільшення тарифу на світло було потрібне, бо втрати в енергетиці зробили неможливим підтримку його дотування.

Про це заявив аналітик Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його виступ.

"На превеликий жаль, війна триває значно довше і супроводжується серйозними втратами в енергетичному секторі. Втрати, зокрема, зумовили серйозні касові розриви і неможливість дотувати тариф для населення", - сказав він.

Прокіп розповів, що зараз складна ситуація з енергопостачанням через втрату 9 Гвт потужностей внаслідок обстрілів. Це приблизно половина зимового споживання електроенергії.

Водночас ситуація з енергозабезпеченням ускладнюється через те, що атомні енергоблоки йдуть в планові ремонти, щоб підготуватися до зими.

"Треба себе готувати до того, що ми можемо жити в таких обставинах, коли світло в домівках буде лише половину доби. І це, якщо ми не враховуємо якихось потенційних ударів, які можуть відбутись до зими. Ситуація насправді є дуже важкою", - підкреслив Прокіп.

Раніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявляла, що збільшення тарифу на електроенергію для населення було потрібно для відновлення пошкодженої росіянами державної генерації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: