Завантаження ...

Окупована Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту

Окупована Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту фото

Окупована російськими загарбниками Запорізька атомна електростанція знову опинилася на межі блекауту.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергатом".

Зазначається, що 22 серпня через російські обстріли сталося пошкодження зовнішньої повітряної лінії ПЛ-330кВ "Запорізька ТЕС – Феросплавна", через яку АЕС отримувала живлення від української енергосистеми для забезпечення власних потреб.

Як наголошують атомники, наразі Запорізька АЕС зʼєднана з українською енергосистемою лише однією лінією електропередачі ПЛ-750кВ "Дніпровська".

"У разі її пошкодження виникне аварійна ситуація через втрату зовнішнього живлення насосів, що охолоджують активні зони реакторів і басейни витримки палива ЗАЕС", – йдеться у повідомленні.

В "Енергоатомі" підкреслюють, що під "управлінням" російських загарбників на окупованій АЕС постійно поглиблюється деградація на всіх напрямах експлуатації.

"До нещодавної пожежі, коли через недбалість або свідомий підпал повністю вигоріла одна з двох наявних градирень АЕС, зараз додалась подія з загрозою втрати зовнішнього живлення станції. Адже відсутність у загарбників компетентного, кваліфікованого та ліцензованого персоналу та перетворення ЗАЕС на військову базу робить неможливою безаварійну експлуатацію станції", – додали в компанії.

У НАЕК вкотре наголосили, що Запорізька атомна електростанція має негайно перейти під повний контроль України, а Росія повинна вивести зі станції своїх військових та військову техніку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: