Завантаження ...

Північна Корея готує солдатів для війни проти України

Північна Корея готує солдатів для війни проти України фото

Північна Корея вже готує контингент, щоб воювати проти України. Йдеться не лише про піхоту, але й про спеціалістів різних військ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського на пресконференції за підсумками участі в засіданні Євроради.

За його словами, є інформація від української розвідки, що північнокорейські офіцери вже знаходяться на тимчасово окупованих територіях України. Вони тренують російських солдатів.

"Не знаю, яка кількість офіцерів, але є дані розвідки, що РФ розраховує на таке підсилення. Оскільки РФ не встигає з мобілізацією. Забагато втрачає на полі бою. І Путін знає, що в його суспільстві панують настрої проти мобілізації. Саме тому він шукає зовнішньої підтримки", - сказав президент.

Зеленський заявив, що Росія та КНДР мають намір підготувати 10 тисяч солдатів з різних родів військ, наземних сухопутних сил.

"Тобто він (Путін, - ред.) не лише піхоту хоче залучати, а також спеціалістів різних родів військ, там тактичним. І ми знаємо, що зараз вже Північна Корея готує контингент, щоб вони воювали проти України. Це дуже нагальна річ", - заявив глава держави.

Зеленський заявив, що говорив про це з США та низкою лідерів, оскільки це фактично залучення іншої країни у війну.

"Це вже фактично офіційний факт того, що друга країна втягується у війну і поруч з РФ буде воювати проти України в якості контингенту. Тому що ви знаєте, що Іран вже надавав Росії і ракети, і БПЛА, але не контингент. А це вже серйозний крок - втягування у війну контингенту", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: