Завантаження ...

«Свобода»: взрыв в центре Сум – террористический акт, а не короткое замыкание

Свободовцы рассказали о своих версиях причин сегодняшнего ночного взрыва штаба Сумской областной организации ВО «Свобода», который находится в центре Сум на пер. Терезова.

Свободовцы рассказали о своих версиях причин сегодняшнего ночного взрыва штаба Сумской областной организации ВО «Свобода», который находится в центре Сум на пер. Терезова.

Напомним, что сегодня в ходе чрезвычайно ситуации офис политсилы выгорел практически дотла, пострадавших нет.

В правоохранительных органах сообщили, что заведено уголовное производство по статье ч. 2 ст. 194 (Умышленное уничтожение или повреждение имущества). По предварительной версии, причиной возгорания стало замыкание электрощита и возгорание краски, которая находилась в офисе.

Сами свободовцы не согласны с такой версией и выдвигают свои:

«Міліціянти заявли спочатку про теракт, а потім раптом - "закорочення електрощитка, вибухнуло 10 л. фарби, уайтспіріт"... По-перше, щиток та дроти у штабі нові, щоночі вимикаємо і знеструмлюємо усі рубільники на щитовій, шансів закороченн майж немає. По-друге - у нас не було стільки фарби у штабі, були залишки після малювання вишиванки і сто грам уайт-спіріту", які стояли біля вхідних дверей. Але будь - яка адекватна людина усвідомить, що це не та сила, яка змусить вилітити повністю з рами важкий вхідний склопакет на 10 метрів і розтрощити його на дрібні шматки. Вибух було чути за 5 км. від епіцентру ( свідок з вул. Прокофьєва розповідав, що вибух був ніби як від снаряду) Окрім того, шансів вибуху від тиску повітря у приміщенні також були дуже малі - у офісі є три вентиляційних отвори, які напряму виходять на вулицю. Тому залишається одне - навмисна диверсія, адже вже неодноразово ламали двірні замки, паскудили фасад і т.д. 2) Під час пошуку вцілілих речей у згарищі офісу, під листами гіпскартону і сміття виявили невелику брилу, повністю інородну до навколишнього сміття після пожежі. Можливо, цим камнем було розбите скло, ну а далі - зрозуміло...Правоохоронці могли просто не побачити іі під час огляду, адже було ще темно, підлога завалена сміттям і навколо була вода. 3) Більшість свідків стверджують - спочатку був вибух, а потім пожежа. Відтак переконані - мав місце ТЕРАКТ, а не "закорочення". Готуємо заяву до правоохоронців, будемо контролвати, аби відкрита справа класифікувалась за статтею "Терористичний акт". Дуже змучені, але треба дал працювати. Ми не можемо дозволити спустити цю справу на гальмах, адже ця подія - плювок в обличчя сумчан», - написал на своей странице в фейсбук руководитель Сумской областной пресс-службы в ВО «Свобода» Владимир Луговой.

Фото с места происшествия можно посмотреть здесь.

Анна Гора

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: