Завантаження ...

Поліція запрошує сумчан на виставку «Військово-польовий АРТ» (+фото)

Проект був створений за підтримки Національної поліції України. Організатори цієї унікальної пересувної виставки змогли поєднати, здавалося б, не поєднані речі: те, чим воюють і те, заради чого воюють.



Проект був створений за підтримки Національної поліції України. Організатори цієї унікальної пересувної виставки змогли поєднати, здавалося б, не поєднані речі: те, чим воюють і те, заради чого воюють. Військову амуніцію, частини військового спорядження, технічних засобів та засобів самозахисту, привезених із зони АТО, народні майстри перетворили у справжні витвори мистецтва. Оглянути унікальні експонати можна в Сумському обласному краєзнавчому музеї. 

Культурно-мистецький проект «Військово-польовий АРТ» презентував у Сумах його автор та куратор, капрал поліції полку спеціального призначення «Київ» Павло Ротар На відкритті виставки зібралися керівники міста та області, військові, поліцейські та просто жителі обласного центру

За більш ніж рік існування, проект об’їхав майже всю Україну та поєднав понад сімдесят митців народно-прикладного та ужиткового мистецтва чи не з усіх областей нашої держави. Метою проекту є накладення проявів українського народного мистецтва на предмети, які мають суто військове походження, - військовий одяг, амуніція, обладнання, технічні засоби та засоби самозахисту, привезені із зони ведення антитерористичної операції. Автор та куратор проекту Павло Ротар збирав артефакти, що пройшли горнило військових подій, під час служби в зоні АТО, будучи рядовим бійцем добровольчого батальйону спеціального призначення «Золоті ворота». З кожної ротації боєць привозив їх до Києва, а звідти - індивідуально направляв майстрові. Серед митців, які долучилися до проекту, є учасники бойових дій в зоні проведення АТО, родичі бійців.

«Військово-польовий АРТ» є прикладом того, як сила життя, прояви краси та гармонії пробиваються крізь жахіття війни, та висвітлює ліризм українського народу, що проявляється у вирі сьогодення. В рамках виставок проекту проводяться майстер класи, арт-терапевтичні заходи для учасників бойових дій та членів їх сімей.

«Ми живемо в непростому світі, коли в умовах глобалізації автентичній і самобутній культурі потрібна допомога у творенні справжнього культурного середовища, що кристалізує навколо себе позитивні виміри світу», - стверджує Павло Ротар. 

Виставка, яка відбувається під егідою Національної поліції, розташувалася у Сумському обласному краєзнавчому музеї, і триватиме з 1-го до 17-го грудня. Запрошуємо відвідати цю та інші експозиції всіх охочих.

Відділ комунікації поліції Сумської області








Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: