Завантаження ...

Сумські депутати двічі звернулися до вищого керівництва держави

Мова йде про звернення щодо перерахунку та виплат перерахованих пенсій військовим пенсіонерам та щодо субсидій для ОСББ.



Мова йде про звернення щодо перерахунку та виплат перерахованих пенсій військовим пенсіонерам та щодо субсидій для ОСББ.

Відповідні два звернення депутаті ухвалили вчора, 31 січня, на сесії міськради.

Сумські обранці взяли до уваги численні акції протесту з приводу перерахунку пенсій силовиків, які перебувають на заслуженому відпочинку та підготували відповідний документ.

У Зверненні депутати вимагають з 1 січня 2018 року здійснити перерахунок раніше призначених пенсій особам, звільненим з військової служби та деяким іншим особам. А також просять перерахувати раніше призначені пенсії пенсіонерам органів внутрішніх справ з 1 січня 2016 року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 року № 988 та інших нормативно-правових актів.

Друге звернення адресоване Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману. У листі йдеться про набуття чинності змін до Постанови Кабміну, якими всі надавачі послуг зобов’язані відкрити казначейські рахунки для отримання відшкодування за надані пільги і субсидії та обмежується свобода витрачання цих коштів – лише оплатою за енергоносії, сплатою податків і виплатою заробітної плати. А додаткові вимоги, які висунуло Міністерство фінансів України у своєму наказі від 4 січня 2018 № 1, неможливо виконати.

ОСББ, наголошується у Зверненні, не є суб’єктом господарювання і не є виконавцем житлово-комунальних послуг взагалі, то не має ні формально-юридичних підстав, ні економічного сенсу враховувати в розрахунках зі співвласниками суми наданих державою пільг і призначених державою субсидій та, відповідно, не має підстав відкривати рахунки в казначействі – тобто визнавати себе «надавачем послуг» та втрачати статус неприбуткової організації.

«Пільги і житлові субсидії є видом адресної державної соціальної допомоги конкретному громадянину, а не ОСББ. Держава зобов’язалася надати їх громадянину певної пільгової категорії, а не ОСББ. Отже й повинна забезпечити виплату цих коштів безпосередньо такому громадянину на його спеціально відкриті карткові рахунки», – зазначають сумські обранці.

А відтак просять забезпечити відшкодування ОСББ за надані у 2017 році громадянам пільги й субсидії на поточні рахунки об’єднань на умовах 2017 року, тобто на поточні рахунки об’єднань, без відкриття нових «спецрахунків» та без подання нових «реєстрів». 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: