Завантаження ...

Відновлення молокопереробної галузі Сумщини (відео)

На Сумщині відкриють міні цехи з переробки молока. Як результат на полицях магазинів з´являться нові види молочної продукції. Сумчани можуть купити та зкоштувати печні сири дуже популярні в країнах європи та інші молочні делікатеси. Як налагодити таке виробництво знають поляки. Відтак із Сумським аграрієм поділились досвідом і провели майстер клас.

Вам необходимо обноить Flash Player для просмотра этого видеороликаСкачать последнюю версию Flash Player

Тривалість відео - 2 хв. 02 сек.  
Розмір відео - 10,5 Mb 


На Сумщині відкриють міні цехи з переробки молока. Як результат на полицях магазинів з´являться нові види молочної продукції. Сумчани можуть купити та скуштувати печені сири дуже популярні в країнах Європи та інші молочні делікатеси. Як налагодити таке виробництво знають поляки. Відтак із Сумським аграрієм поділились досвідом і провели майстер клас.

Молоко рікою, але ріка дедалі мілішає. Крупні переробні підприємства Сумщини, а таких налічується шість, завантажені лише на 46%, тобто менше ніж на половину. «Сировини не вистачає», - скаржаться переробники, кількість верха в області, не дивлячись на старання чиновників таки скорочується. І на разі з 350 господарств лише 174 з них займаються виробництвом молока. Вихід: створити міні цехи з переробки молока. Такі вже успішно функціонують у європейських країнах.

 автор: О. Дацько
оператор: С. Лазаренко
MistoSumy.com за матеріалами ОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: