Завантаження ...

Мэр города обратился к сумчанам с заявлением

Вчера мэр города Александр Лысенко обратился к горожанам с целью объяснить сложившую ситуацию в городе, в частности, почему не заработала сессия.

Вчера мэр города Александр Лысенко обратился к горожанам с целью объяснить сложившую ситуацию в городе, в частности, почему не заработала сессия.

Дорогі сумчани! Шановні колеги!

30 липня XLII сесія міської ради не відбулась. Громада Сум сприйняла це як саботаж з боку комуністів, позафракційних, Партії регіонів та «Європейських Сум», які над інтересами громади поставили власні інтереси.

Питань, що стали каменем спотикання у забезпеченні кворуму було два. Перше – оптимізація структури міської ради, що передбачає виключення корупційної складової у функціонуванні департаменту містобудування та земельних відносин. Друге – створення тимчасової контрольної комісії з вивчення конфліктних питань врегулювання земельних правовідносин. Голосування на сесії за ці питання дозволило б розірвати коло зловживань у земельній сфері та містобудуванні.

Не спонукали до роботи депутатів ні сумчани з плакатами про припинення резонансних забудов, ні понад 120 питань забезпечення життєдіяльності міста, що виносилися на голосування, ні складна суспільно-політична ситуація в країні.

Близько 63 тисяч сумчан довірили мені керувати нашим обласним центром, зберігати в місті законність і порядок – разом ми змінимо життя на краще, повернемо віру в справедливість. Звертаюсь до депутатів Сумської міської ради. Згадаймо про свій обов’язок слугувати людям та місту. Прошу припинити усілякі інсинуації навколо дій законно обраної влади та її намірів навести лад у міському господарстві.

Нам усім випало працювати в немирних умовах. Агресори роздирають Україну на шматки. Державна казна не витримує фінансового навантаження, ускладненого веденням бойових дій, забезпеченням потреб армії та переселенців, лікуванням поранених, похованням загиблих, відбудовою населених пунктів.

У той час, коли громада Сум мобілізує зусилля активістів та волонтерів для допомоги нашим побратимам, сумські депутати не можуть стояти осторонь. Запрошую всі здорові сили міста до столу переговорів, до пошуку консенсусу, до напрацювання механізмів співпраці та порозуміння. Перед сумлінням тисяч сумських родин ми маємо обов’язок – забезпечити добробут і спокій, а головне – мир у кожній домівці та безперебійне функціонування всіх життєвих артерій міста.

                                                                                                                                                     Александр Лысенко

Напомним, что сегодня депутаты фракции «ЕС: Европейские Сумы» организовывают брифинг, в ходе которого планируют разъяснить свою позицию относительно не регистрации в ходе сессии 30 августа.

Анна Гора
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: