Завантаження ...

Мэр Сум уже сейчас гарантирует снижение поборов в школах и детсадах на 50%

В противном случае мэр Александр Лысенко просит родителей обращаться напрямую к нему.

В противном случае мэр Александр Лысенко просит родителей обращаться напрямую к нему.

Об этом градоначальник написал на своей странице в фейсбук.

«Реальними справами зупинимо практику «батьківських коштів» в навчальних закладах міста. Дякую всім депутатам, які підтримали мою ініціативу щодо збільшення фіксованої суми на фінансування навчальних закладів. Цьогоріч кожна школа гарантовано отримає по 150 тис. грн., кожен дитячий садок – по 75 тис. грн. Ми не зупинилися на цьому і з міського бюджету було виділено 4 млн. грн. на поточне утримання навчальних закладів, аби зменшити навантаження на батьків, які змушені були здавати кошти на потреби класу чи групи. Враховуючи можливості бюджету, було прийнято рішення збільшити цю суму до 8 мільйонів і рівно в половину скоротити батьківські щомісячні внески. Думаю, депутати, які не голосували за бюджет, зрозуміють свою помилку. Ми доведемо справу до логічного завершення і вже в цьому році батьки відчують нашу підтримку. В наступному році маємо взагалі припинити практику «батьківських коштів» у школах та дитячих садочках. Завтра, 21 січня о 16.00 в школі №18 чекатиму на батьків та директорів шкіл, аби обговорити всі нюанси щодо фінансування. Шановні батьки! В цьому році ваші витрати мають скоротитися на 50%, якщо такого скорочення не буде, то про такі випадки прошу повідомляти мене особисто!» - написал Александр Лысенко.

Стоит отметить, что к этому посту в фейсбук оставил свой комментарий экс-мэр Геннадий Минаев: «Можно и должно УЖЕ в этом году ЗАПРЕТИТЬ на корню ВСЕ ПОБОРЫ в школах и детских садик. Городской бюджет ОГРОМЕН и ЛЕГКО позволяет это сделать!»

Напомним, что завтра состоятся общие сборы представителей родительских комитетов и директоров школ и детсадов, на которых будет решен вопрос, как будут распределены деньги из горбюджета на нужды учебных заведений и, как это отразится на «родительских деньгах».

Анна Гора


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: