Завантаження ...

В Сумах предлагают оставить один флаг – Украины

Сумской активист Александр Фирст обратился к мэру города с тем, чтобы в Сумах сняли все флаги, кроме флага Украины.



Сумской активист Александр Фирст обратился к мэру города с тем, чтобы в Сумах сняли все флаги, кроме флага Украины.

«На території м. Суми має майорити тільки один прапор – український, інших прапорів міждержавних об’єднань бути не повинно. Подав звернення з проханням винести на розгляд сесії відповідний проект рішення. Значення українського прапору полягає у єдиноосібному символізмі влади українського народу і сторінок історії нації.
Три роки тому народ здійснив революцію й Україна в цілому вийшла з зони впливу РФ, за три роки влада привела натомість в іншу залежність – від цивілізованого світу, це ми бачимо й у вигляді призначень на керівні посади іноземців, і в чималих фінансових вливаннях, які потім крадуться і повертаються до Європи тощо. Чи є свобода раба в тому що б обрати собі господаря? Цивілізований світ вважає нас корумпованим і диким суспільством, а не рівним членом ЄС, тож вивішування прапорів ЄС зараз – це мавпування, не більше. Тільки тоді, коли нас будуть сприймати як рівного партнера й члена ЄС, тільки тоді це можна робити не принижуючись. Встановлення єдиносимволізму прапору має нагадати сумчанами про те, що майбутнє країни – лише в опорі на внутрішні ресурси, у контролі за владою й у боротьбі з чумою корупції, лише в опорі на відповідальність громадян, тож орієнтиром цьому має бути виключно український прапор!» – написал на своей странице в фейсбук сумской активист Александр Фирст.



Напомним, что с мая 2014 года сессии горсовета в Сумах заканчиваются и начинают не только под гимн Украины, но и гимн Европейского Союза. С того времени в сессионном зале появился флаг ЕС. Европейскость в работу депкорпуса добавили во исполнение решения самого городского совета от 30 апреля 2014 «Об использовании символики Европейского союза в городе Сумы».

Стоит отметить, что часть депутатов не единожды выступала против такой практики, но потерпела поражение.

Анна Гора

Ранее мы писали:

В Сумах состоялась Европейская премьера
Депутаты сумского горсовета пытались избавиться от "Оды к радости"
В Сумах снова пытались избавиться от гимна Евросоюза


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: